Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΠολυμέσα - Multimedia

Παύλος Κοντίδης: “Απωθημένο μου το χρυσό” (video)

16 Νοεμβρίου 2013

45ff2190802f9793d44160c4e551925c_XL

Έχει μάθει στις διακρίσεις και τα μετάλλια, αλλά έχει ένα απωθημένο: το χρυσό μετάλλιο!

Ο Παύλος Κοντίδης αναχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής για το Ομάν όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας (17-24 Νοεμβρίου) με στόχο αυτή τη φορά το μετάλλιο να… χρυσαφίσει. Μίλησε στο Balla πριν τη μεγάλη του πρόκληση και για την ευχάριστη πίεση που του γεννούν οι συνεχείς επιτυχίες.

της Ειρήνης Σπυροπούλου

Το Cyprus on Deck βρέθηκε στην οικεία του Ολυμπιονίκη μας στη Λεμεσό πριν αυτός πάρει το δρόμο για το διεθνή αερολιμένα της Λάρνακας με προορισμό το Ομάν. Ο Παύλος Κοντίδης μίλησε για το μεγάλο στόχο του και δήλωσε πως η πίεση που του έχουν δημιουργήσει οι συνεχείς επιτυχίες είναι ευχάριστη.

 


Δείτε τι δήλωσε στο Cyprus on Deck ο Παύλος Κοντίδης:

Με τι διάθεση αναχωρείς γι’ αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα; Είμαι πολύ χαρούμενος. Περίμενα όλη τη χρονιά να έρθει ο Νοέμβριος, να πάω στο Παγκόσμιο, σε μία χώρα όπου δεν έχω ξαναπάει, το Ομάν. Θα είναι ωραία εμπειρία, οι Αραβικές χώρες, διαφορετική κουλτούρα, θα έχει και περισσότερη ζέστη από την Κύπρο, καλοκαιράκι, άρα θα είναι πάρα πολύ όμορφα, πιστεύω…

Είναι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς αυτό το Παγκόσμιο; Πάντα το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι ο μεγαλύτερος στόχος της σεζόν, εκτός αν υπάρχουν Ολυμπιακοί Αγώνες στη δεδομένη σεζόν. Κι έτσι πάω εκεί με στόχο το μετάλλιο, που θα με χαροποιήσει πάρα πολύ.

Υπάρχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μετά και την πρόσφατη επιτυχία σου στο Παγκόσμιο Κύπελλο; Αναμφισβήτητα, όταν έχεις μία τέτοια επιτυχία ένα μήνα πριν το στόχο της χρονιάς, είναι η επιβράβευση και η επιβεβαίωση ότι η δουλειά που γίνεται είναι η σωστή και ότι είμαι σε πολύ καλό δρόμο. Έτσι η αυτοπεποίθηση εκτινάσσεται στα ύψη για το λόγο ότι είσαι σίγουρος πως αυτό που γίνεται με όλη την ομάδα είναι πολύ σωστό.

Δεν υπάρχει και περισσότερη πίεση; Προέρχεσαι από συνεχόμενες επιτυχίες. Δεν σου δημιουργούν πίεση αυτές ότι θα πρέπει και πάλι να πετύχεις; Αυτό είναι περισσότερο… δεν θα το έλεγα πίεση. Είναι ευχάριστη πίεση. Όταν το κάνεις μία φορά, δύο φορές, τότε ξέρεις ότι η τρίτη, η τέταρτη, η πέμπτη φορά είναι πολύ πιο εύκολη. Πάντοτε είναι η πρώτη φορά που είναι η πιο δύσκολη. Κι αυτή ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου π.χ. η Κύπρος θα έπαιρνε το πρώτο της Ολυμπιακό μετάλλιο. Κι άλλοι αθλητές βρέθηκαν κοντά στο μετάλλιο και ίσως αυτή η πίεση και το άγχος να τους το στέρησε. Αλλά όταν το καταφέρεις την πρώτη φορά, τη δεύτερη, τότε μετά αρχίζει και γίνεται σαν συνήθεια.

Σου λείπει το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο σε βλέπουμε σταθερά στο βάθρο, στα μετάλλια. Είναι πιο σημαντική η σταθερότητα και η συνέπεια από μία σποραδική επιτυχία; Πάντοτε είναι σημαντικό να έχεις συνέχεια στις επιτυχίες, αλλά μου λείπει ένα χρυσό και θα το ήθελα πάρα πολύ. Ελπίζω να τα καταφέρω τώρα.

Είναι το απωθημένο σου αυτό; Ίσως, ναι. Είμαι μικρός ακόμη, αλλά δεν λες “είμαι μικρός”. Προσπαθείς να πετύχεις όσα πιο πολλά μπορείς όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Με ποια διάκριση θα επιστρέψεις ικανοποιημένος; Ικανοποιημένος με μία θέση στο βάθρο, αλλά σίγουρα, αν πάρω το χρυσό θα πετάω στο σύννεφα!

Μετά την επιτυχία σου στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχεις μιλήσει αρκετές φορές για τη βοήθεια που δεν έχεις και εσύ και άλλοι αθλητές από την Πολιτεία. Δεδομένου ότι ο λόγος σου μετράει, έχεις δει διαφορά στην αντιμετωπίση αυτή; Υπάρχει βελτίωση, υπάρχει ανταπόκριση, αλλά το γεγονός ότι έγιναν κάποιες καταστάσεις φέτος και με την οικονομική κρίση και όλα αυτά που χτύπησαν το νησί μας φέτος, πολλές διαδικασίες κωλυσιεργούν. Εύχομαι για την επόμενη σεζόν να είναι πιο σωστά δομημένα τα πράγματα και οι σχεδιασμοί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον χορηγό μου, ΟΠΑΠ, που με στηρίζει συνεχώς, χωρίς αυτούς θα ήταν πάρα πολύ δύσκολη η προσπάθειά μου.

 

 

Πηγή: http://cyprusondeck.com/index.php/main-deck/news/item/417-paylos-kontidis-sto-cyprusondeck3a-22apothimeno-moy-to-xryso22-28video29