Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Αν θέλεις σπιτική μερέντα

17 Νοεμβρίου 2013

Αν θέλεις σπιτική μερέντα

IMG_1665Υλικά

– 300 γρ. φουντούκια ψημένα ( αν θέλετε παίρνετε και ωμά και κάνετε εσείς τη διαδικασία )
– 1,5 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας
– 2 κουταλάκια του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
– 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη καρύδας ( περίπου 80 γρ. ζύγισα )
– 1,5 κουταλιά της σούπας κακάο σκόνη
– μια μυτούλα αλάτι

IMG_1651

Οδηγίες

  • Αλέθετε τα φουντούκια, ίσως χρειαστεί να κάνετε διάφορα κόλπα.  Όπως να κουνήσετε το multi, να τα βάλετε λίγα λίγα και τα σχετικά.  Μου πήρε σίγουρα 10 λεπτά.

    Πραγματικά η μόνη φασαρία που έχει είναι ότι το κλασσικό multi που είχα εγώ, δυσκολευόταν κάπως αλλά με υπομονή έγινε.  Ίσως με ένα λίγο πιο δυνατό μηχάνημα λιώσουν τελείως τα φουντούκια. Η γεύση πάντως δεν αλλάζει.

  • Προσθέτετε μετά όλα τα υλικά σιγά σιγά.steps
  • Ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο παραπάνω λάδι ή ζάχαρη για να γίνει πιο υγρό, αλλά μην σας φοβίζει γιατί η γεύση τους δεν είναι έντονη.
  • Βάλτε την υγιεινή μερέντα σας σε βαζάκια γυάλινα και κρατήστε την στο ψυγείο.IMG_1652

Μπορεί να είναι γλυκό, μπορεί να είναι μερέντα αλλά περιέχει ίνες, πρωτεϊνες, δεν περιέχει γλουτένη και …είναι λιχουδιά.
Πηγή:an-if.blogspot.gr