Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (φώτο)

20 Νοεμβρίου 2013

Ο Υφυπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο (φώτο)

article_15965

Το αμέριστο ενδιαφέρον της ελληνικής Πολιτείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Πρωτόθρονη Εκκλησία της Ορθοδοξίας και η Ομογένεια της Κωνσταντινούπολης καθώς και την στήριξή της Κυβερνήσεως στο έργο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου επανέλαβε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, αμέσως μετά την εγκάρδια συνάντησή που είχε χθες με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας.

«Με μεγάλη χαρά ξαναβρισκόμαστε στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν ιδιαίτερη χαρά μας που συναντήσαμε τον Παναγιώτατο, του μεταφέραμε τα σέβη και τους θερμούς χαιρετισμούς και του Πρωθυπουργού αλλά και της Ελληνικής Κυβέρνησης και γνωρίζετε πολύ καλά ότι αγωνιζόμαστε ακριβώς για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τον τεράστιο αγώνα τον οποίο κάνει ο Πατριάρχης και όλοι οι συνεργάτες του», τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας ο οποίος ανέφερε ότι «ο απόηχος της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχου στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη συνεχίζεται μέχρι σήμερα». Ο κ.Γκιουλέκας πρόσθεσε ότι «είμαστε εδώ για να συναντήσουμε και τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία της Ομογένειας, να δούμε τους μαθητές και να επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά το προσκύνημά μας στην Κωνσταντινούπολη».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον υφυπουργό Παιδείας για το συνεχές ενδιαφέρον του για τα ζητήματα που απασχολούν την Μητέρα Εκκλησία και την Ομογένεια της Πόλης. Τον υφυπουργό κ.Γκιουλέκα συνόδευε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, Πρέσβης Νικόλαος Ματθιουδάκης.

Προηγουμένως ο κ.Γκιουλέκας προσκύνησε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου ενώ μετά την συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη παρεκάθησε για γεύμα στην Πατριαρχική τράπεζα.

article_15965_47860

 

 

article_15965_47861

 

 

 

 

 

Πηγή: http://www.amen.gr/article15965?nld=1