Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Τα παιχνίδια του Νίκου Χατζηκυριάκου – Γκίκα

27 Νοεμβρίου 2013

Τα παιχνίδια του Νίκου Χατζηκυριάκου – Γκίκα

Μία έκθεση αφιερωμένη στην παιδική ηλικία εγκαινιάζει την εκθεσιακή δραστηριότητα της Πινακοθήκης Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα.

Μία έκθεση αφιερωμένη στην παιδική ηλικία εγκαινιάζει την εκθεσιακή δραστηριότητα της Πινακοθήκης Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα.

Μόλις πέρασε ενάμισης περίπου χρόνος από την ημέρα που η Πινακοθήκη Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό, και σήμερα είναι έτοιμη να ξεκινήσει την εκθεσιακή της δράση. «Μικρές» εκθέσεις που θα πραγματοποιούνται μέσα στη χρονιά, δύο συγκεκριμένα σε αριθμό, θα παρουσιάζουν έργα καλλιτεχνών τα οποία θα συνδέονται τρόπον τινά με τα μόνιμα εκθέματά της. Σε μία ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο ισόγειο του κτηρίου πρόκειται να παρουσιαστεί, λοιπόν, η πρώτη αυτή έκθεση που διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη και συμπεριλαμβάνει σχέδια του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα εμπνευσμένα από λαϊκά παιχνίδια όπως επίσης και παλιά παιχνίδια. Πολλά από τα έργα αυτά παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο κοινό, ενώ μεγάλο μέρος τους προέρχεται από τη συλλογή Παιχνιδιών και Παιδικής Ηλικίας του Μουσείου Μπενάκη – συλλογή που πρόκειται να στεγαστεί μελλοντικά στην οικία Κουλούρα. Μέσα σε πνεύμα νοσταλγικό, η έκθεση «Λαϊκά παιχνίδια στο σπίτι του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα» επιχειρεί να μας συνδέσει με την εποχή του ζωγράφου και μέσα από το στοιχείο της παιδικής αθωότητας να γεφυρώσει το χθες με το σήμερα. Την επιμέλεια  υπογράφουν ο Κωνσταντίνος Παπαχρίστου, η  Ιωάννα Μωραΐτη και τον σχεδιασμό της, ο Παύλος Θανόπουλος.

Γιώτα Αργυροπούλου

Info

13 Δεκεμβρίου 2013
Έως 9 Μαρτίου 2014.«Λαϊκά παιχνίδια στο σπίτι του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα». Πινακοθήκη Ν. Χατζηκυριάκου – Γκίκα (Μουσείο Μπενάκη). Είσοδος: € 3

Πηγήtospirto.net