Αγ. Πορφύριος ΚαυσοκαλυβίτηςΟρθόδοξη πίστη

Ο Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης έδωσε υποτροφία!!! σέ Έλληνα φοιτητή εξωτερικού

2 Δεκεμβρίου 2013

Ο Άγιος Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης έδωσε υποτροφία!!! σέ Έλληνα φοιτητή εξωτερικού

Agios Porfyrios Kafsokalyvitis 87
Ο γιός της Μ.Π. υπέβαλε αίτησι σε πολυτεχνείο μακρυνής χώρας, όπου έκανε διατριβή ο αδελφός του, να κάνη και αυτός διατριβή, με το αίτημα, εάν γίνη δεκτός να του δώσουν υποτροφία και εάν δεν του δώσουν την υποτροφία, να τον δεχθούν με δικά του έξοδα. Η Μ.Π. παρακάλεσε θερμά τον Γέροντα Πορφύριο, να τον δεχθούν, γιατί δεν δέχονται δύο αδέλφια στο ίδιο εκπαιδευτικό ίδρυμα και μάλιστα στον ίδιο τομέα.
Το θαύμα έγινε. Του ανακοίνωσαν ότι τον δέχονται, αλλά με δικά του έξοδα. Πέρασε περίπου ένας μήνας και οι γονείς σκεπτόντουσαν τα τεράστια έξοδα και την οικονομική περιπέτεια στην οποία θα έμπαιναν και που δεν θα τους άφηνε περιθώρια για «κάτι άλλο». Τότε η μάνα, καθώς μας είπε, είπε στον Γέροντα Πορφύριο, εν προσευχή: «Γέροντα δεν γυρεύω χρήματα. Ντρέπομαι που σου το λέω, αλλά να, θα στεγνώσουμε και δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε “κάτι” που θα θέλαμε». Δεν είχαν περάσει τρείς ημέρες, και τηλεφώνησε ο μεγάλος της γιος από την μακρυνή χώρα κατάπληκτος.
Τον ειδοποίησαν πως ο αδελφός του πήρε την μεγάλη υποτροφία και το παιδί ρώτησε: «Πες μου, μαμά, τι έγινε; Ποτέ μέχρι σήμερα δύο αδέλφια, στο ίδιο πολυτεχνείο, στον ίδιο τομέα δεν πήραν υποτροφία. Ποτέ! Τι συνέβη;» Η μάνα συγκινημένη του είπε τα διατρέξαντα και το παιδί συμφώνησε: «Μόνον έτσι εξηγείται». Το δεύτερο αυτό παιδί που πήρε με την βοήθεια του Γέροντος Πορφυρίου την υποτροφία, το βάφτισε ο Γέρων Πορφύριος και το παιδάκι, όταν ήταν μικρό και πήγαιναν στον Γέροντα δεν έβαζε μετάνοια και να φιλήση το χέρι, όπως όλοι, αλλά σκαρφάλωνε στην αγκαλιά του, τον αγκάλιαζε και τον φιλούσε.
Πηγή: Αδαμαντίας Πιπεράκη-Καβαγιά, Βίος και ασματική ακολουθία του Οσίου Πατρός 

ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, Αθήνα