Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Αυξάνεται η βίαιη ενδοσχολική συμπεριφορά των παιδιών

9 Δεκεμβρίου 2013

Αυξάνεται η βίαιη ενδοσχολική συμπεριφορά των παιδιών

Untitled-21549

Εκδήλωση με θέμα « Γονείς και Εκπαιδευτικοί αντιμέτωποι με τη βίαιη συμπεριφορά των παιδιών» πραγματοποίησαν οι Σύνδεσμοι Γονέων του Α και του Β Δημοτικού Σχολείου Γεροσκήπου σε συνεργασία με την Δημοτική μάδα Πρόληψης Γεροσκήπου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α Δημοτικού Σχολείου Γεροσκήπου.

Η Σοφία Καραβασίλη Κοινωνική Λειτουργός MSc,Ψυχοθεραπεύτρια και σύμβουλος γονέων και ζευγαριών στο πλαίσιο της ομιλίας της και αναλύοντας το θέμα ανέφερε πως η ενδοσχολική βία όλο και περισσότερο πλήττει παιδιά και έφηβους στις σύγχρονες κοινωνίες, με σοβαρές επιπτώσεις για την ψυχοκοινωνική τους εξέλιξη και τη διαδικασία της μάθησης.

Δυστυχώς συνέχισε, στην εποχή μας η μυθοποίηση της βίας και τα συστατικά της είναι μέσα με τα οποία το παιδί τροφοδοτείται από πολύ νωρίς και με πολλούς τρόπους.

Η συνωμοσία της σιωπής που υπάρχει στην οικογένεια, το σχολείο, τις παρέες των συνομηλίκων εμποδίζει τα παιδιά,- όπως ανέφερε η κ. Καραβασίλη,  να μοιραστούν τα προβλήματα τους και να ζητήσουν  βοήθεια.

Στο πλαίσιο της συνάντησης των οργανωμένων γονιών του Α και Β Δημοτικών Σχολείων Γεροσκήπου με την Δημοτική Ομάδα Πρόληψης, η κ Καραβασίλη επιχείρησε να αναλύσει το φαινόμενο της βίας, και να κατανοήσει την προέλευση αυτής της συμπεριφοράς.

Αναζήτησε επίσης τρόπους δράσης μέσα από την σχέση μας – όπως είπε-«με τα παιδιά μας εντός του οικογενειακού μας πλαισίου».

 

 

Πηγή: ikypros.com