Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Κανένα password δεν είναι ασφαλές -Λογισμικό «έκλεψε» εκατοντάδες χιλιάδες κωδικούς από χρήστες των facebook, twitter και google

10 Δεκεμβρίου 2013

Κανένα password δεν είναι ασφαλές -Λογισμικό «έκλεψε» εκατοντάδες χιλιάδες κωδικούς από χρήστες των facebook, twitter και google

xaker-anilikos-660_0

Κακόβουλο λογισμικό (keylogging) που είχε εγκατασταθεί σε υπολογιστές έδωσε στα χέρια επιτήδειων εκατοντάδες χιλιάδες κωδικούς χρηστών από διάφορες ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και τα Facebook, Google, Twitter και Yahoo.

Εταιρεία υπηρεσιών ασφαλείας δημοσίευσε ανακοίνωση για εκτεταμένη κλοπή κωδικών χρηστών, χωρίς όμως να αναφέρεται ο αριθμός των «μολυσμένων» υπολογιστών.

Το λογισμικό κατέγραφε τους κωδικούς και τα «ονόματα χρήστη», όταν οι χρήστες τα πληκτρολογούσαν και στη συνέχεια έστελνε τα δεδομένα σε ένα σέρβερ που έλεγχαν οι χάκερ.

Ερευνητές της εταιρείας Trustwave εντόπισαν ένα σέρβερ στην Ολλανδία, ο οποίος περιείχε προσωπικούς κωδικούς για πάνω από 93.000 ιστότοπους. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται δεδομένα για 318.000 λογαριασμούς στο Facebook, 70.000 στο Gmail, Google+ και YouTube, 60.000 στο Yahoo και 22.000 στο Twitter.

Σύμφωνα με το CNN, Facebook, LinkedIn και Twitter ενημέρωσαν τους χρήστες και επανέφεραν τους κωδικούς, ενώ η Google αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.
Πηγή: iefimerida.gr