Άγιοι - Πατέρες - ΓέροντεςΓέρ. Εφραίμ Βατοπαιδινός

Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Έχουμε να δεινοπαθήσουμε, αλλά όμως θα πιστεύουμε εις τον Θεό»

11 Δεκεμβρίου 2013

Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός: «Έχουμε να δεινοπαθήσουμε, αλλά όμως θα πιστεύουμε εις τον Θεό»

100_0483

Για θεολογικά και κοινωνικά θέματα μίλησε σε πιστούς, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε σε αίθουσα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη, ο ηγούμενος της μονής Βατοπαιδίου, Εφραίμ, συνιστώντας τους πίστη στο Θεό και επαφή με την εκκλησία.

«Μην ταυτίζετε την εκκλησία με μερικούς ρασοφόρους. Μπορεί ένας ρασοφόρος να μας σκανδαλίσει, μπορεί να μην έχει καλή παρουσία. Δεν απορρίπτεται η ιατρική επιστήμη επειδή υπάρχουν μερικοί κακοί γιατροί. Η εκκλησία του Χριστού είναι η άκτιστος ατμόσφαιρα, ένα άκτιστο πλαίσιο, μέσα στην εκκλησία θεωνόμαστε» τόνισε.

Αναφερόμενος στη σημερινή δύσκολη συγκυρία ο ηγούμενος υποστήριξε ότι δε συμμερίζεται απόψεις ότι από το νέο χρόνο «θα φύγει οικονομική οπισθοδρόμηση», εκφράζοντας την αίσθηση ότι «αυτό θα πάει χρόνια» και πρόσθεσε : «Έχουμε να δεινοπαθήσουμε, αλλά όμως θα πιστεύουμε εις τον Θεό. Ο Θεός δεν αφήνει ποτέ τον άνθρωπο» τόνισε.

Ο ηγούμενος απάντησε και σε ερωτήσεις, μεταξύ αυτών και για τον διαθρησκειακό διάλογο, λέγοντας ότι είναι αποδεκτός και ότι «δε φοβούμεθα να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας» και η συμπροσευχή ανεκτή «κατ’ οικονομίαν» μέχρι ενός ορίου, δικαιολογώντας και εξηγώντας τη στάση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για την πρόσφατη αγιοκατάταξη του μοναχού Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναδημοσίευση από: Ρομφαία