Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Παραδίδεται επιδιορθωμένη η εκκλησία της Παναγίας Τραχωνίου Κυθρέας

11 Δεκεμβρίου 2013

Παραδίδεται επιδιορθωμένη η εκκλησία της Παναγίας Τραχωνίου Κυθρέας

ÅÊÊËÇÓÉÁ - ÔÑÁ×ÙÍÇ

Παραδίδεται σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου η εκκλησία της Παναγίας στο κατεχόμενο Τραχώνι Κυθρέας η οποία είναι ένα από τα πρώτα ολοκληρωμένα έργα της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, η οποία συστάθηκε τον Απρίλιο του 2008 με σκοπό την προστασία της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου.

Το έργο της επισκευής της εκκλησίας υλοποιήθηκε εντός του 2013 από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών – Συνεταιρισμός για το Μέλλον (UNDP – PFF) σε συνεργασία με την Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) στο πλαίσιο του προγράμματος για λήψη έκτακτων μέτρων συντήρησης χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η τελετή παράδοσης του έργου θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 Δεκεμβρίου και ώρα 10.30 π.μ. στον χώρο της εκκλησίας στο κατεχόμενο Τραχώνι και θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Κατά την τελετή θα απευθύνουν χαιρετισμούς ο Ε/κ επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής Τάκης Χατζηδημητρίου, ο Τ/κ επικεφαλής Αλί Τουνζάι, καθώς και εκπρόσωποι του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

Πηγή: www.onlycy.com