Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Προκήρυξη Ζ΄ Παγκύπριου Μαθητικού Διαγωνισμού Ι. Αρχιεπισκοπής σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας

11 Δεκεμβρίου 2013

Προκήρυξη Ζ΄ Παγκύπριου Μαθητικού Διαγωνισμού Ι. Αρχιεπισκοπής σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας

11052Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προκηρύσσει το Ζ Παγκύπριο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Αντί να απελπίζεσαι στο σκοτάδι άναψε ένα φως».

Η συμβολή της εκκλησίας στην αντιμετώπιση της ηθικής και οικονομικής κρίσης της εποχής μας.

Οι εργασίες που θα υποβληθούν μπορούν να έχουν τη μορφή:

1) Έκθεσης ιδεών έκτασης 750-1000 λέξεων μέσα από την οποία να περιγράφεται το πρόβλημα και να προτείνονται τρόποι αντιμετώπισης μέσα από τις πραγματικές- ηθικές του διαστάσεις με βάση την εμπειρία της εν Χριστώ ζωής εντός της Εκκλησίας. (αναφορά στις αρετές, αρχές και αξίες που μας κληροδότησε η Ορθόδοξη Χριστιανική μας παράδοση)

2) Εικαστικής δημιουργίας στην οποία να αποτυπώνεται το μέγεθος της κρίσης που ταλανίζει την εποχή μας ή και τρόποι υπέρβασης της. Οι διαστάσεις είναι ελεύθερες, η σχεδίαση μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε υλικό.

3) Δημιουργίας ενημερωτικών μέσων σε σχέση με το πρόβλημα και την αντιμετώπισή του με βάση την εμπειρία της Εκκλησίας με τη χρήση του Η/Υ ως εργαλείου (π.χ. προγράμματος POWER POINT ή άλλου προγράμματος πολυμέσου).

Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλοι οι μαθητές δημόσιων και ιδιωτικών Γυμνασίων, Λυκείων και Τεχνικών Σχολών, ανεξαρτήτως Δόγματος ή Θρησκείας.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ:

1. Γλώσσα των εργασιών ορίζεται η Ελληνική. Τα κείμενα που θα υποβληθούν θα πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα ή σε ηλεκτρονική μορφή. Στην περίπτωση υποβολής έκθεσης ιδεών, αυτή θα πρέπει να είναι πρωτότυπη και να μην αποτελεί, όσον αφορά στη λεκτική της μορφή ή στις βασικές της ιδέες, αντίγραφο άλλων κειμένων ή να έχει υποβληθεί σε άλλο διαγωνισμό.

2. Παρέχεται δυνατότητα εκπόνησης ομαδικών εργασιών.

3. Ο χρόνος που θα διατεθεί για τις εργασίες κάθε μορφής εννοείται ότι θα είναι ο ελεύθερος χρόνος των μαθητών, εκτός σχολείου και εκτός ωρών λειτουργίας του σχολικού προγράμματος.

4. Οι εργασίες που θα υποβληθούν δεν επιστρέφονται.

Κάθε σχολείο αφού καλύψει τα στοιχεία του μαθητών/τριών με το ειδικό αυτοκόλλητο που ενδείκνυται στις περιπτώσεις αυτές, θα αποστείλει μία μόνο εργασία από το κάθε είδος στη διεύθυνση: Αναπληρωτή Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης κ. Σάββα Αντωνίου, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Γωνία Κίμωνος και Θουκυδίδου, Ακρόπολη 1434, Λευκωσία, Διαγωνισμός Ιεράς Αρχιεπισκοπής το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014.

Τα έργα που θα διακριθούν, μετά από αξιολόγηση της οποίας θα τύχουν από ομάδα επιθεωρητών που θα ορίσει το Υπουργείο Παιδείας θα βραβευτούν ως εξής:

Α’ Βραβείο Λυκείου και Α’ Βραβείο Γυμνασίου για την υποβολή έκθεσης, την εικαστική δημιουργία και τη δημιουργία ενημερωτικών μέσων με 400 ευρώ για το κάθε είδος.

Β’ Βραβείο Λυκείου και Β’ Βραβείο Γυμνασίου με 250 ευρώ για το κάθε είδος.

Οι μαθητές που θα τύχουν Γ’ Βραβείου για το Λυκειακό και Γ’ Βραβείου για το Γυμνασιακό κύκλο θα λάβουν τιμητικό δίπλωμα διάκρισης υπογεγραμμένο από την Αυτού Μακαριότητα, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’, καθώς επίσης και ειδικό αναμνηστικό. Οι υπόλοιποι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα πάρουν βεβαίωση συμμετοχής, προκειμένου να τους χρησιμεύσει όπου δει.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 21 Μαρτίου 2014, στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στις 10 π.μ., στην παρουσία του Προκαθημένου της Κυπριακής Εκκλησίας, του Υπουργού Παιδείας και άλλων επισήμων. Στη διάρκειά της θα απονεμηθούν από το Μακαριότατο και τον Υπουργό ειδικά αναμνηστικά στους Διευθυντές Σχολείων ή εκπροσώπους τους, οι οποίοι θα είναι παρόντες στην εκδήλωση.

Τηλ. Επικοινωνίας: κ. Αλέξη Αλεξάνδρου, 99565351 από 07:00-8:00 μ.μ.

Πηγή:  churchofcyprus.org.cy