Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΙερά Μεγίστη Μονή ΒατοπαιδίουΟρθόδοξη πίστηΠολυμέσα - Multimedia

Άρχοντες του τόπου και χιλιάδες λαού καταχειροκρότησαν το έργο της Μονής Βατοπαιδίου (Video και φώτο)

12 Δεκεμβρίου 2013

Άρχοντες του τόπου και χιλιάδες λαού καταχειροκρότησαν το έργο της Μονής Βατοπαιδίου (Video και φώτο)

8

Το αδιαχώρητο χθες στο “Βελλίδειο” στη συμπρωτεύουσα!

Ανταπόκριση Θεσσαλονίκη -Γιώργος Θεοχάρης

Τρεις και πλέον χιλιάδες κόσμου, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Ανθιμος, τοπικοί άρχοντες, βουλευτές , εκκλησιαστικοί και επιχειρηματικοί  παράγοντες καταχειροκρότησαν το έργο της Μονής Βατοπαιδίου στην χθεσινοβραδυνή εκδήλωση με τίτλο  “Φως στην Οικουμένη” στο  “Βελλίδειο” συνεδριακό κέντρο που διοργάνωσε το Ινστιτούτου “Άγιος Μάξιμος ο Γραικός” της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου.

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος εξήρε το έργο της Μονής

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης κ. Θεόκλητος, ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ο ηγούμενος της Αγιορείτικης Μονής Καρακάλλου, γέροντας Φιλόθεος, ο Ηγούμενος της Αγίου  Διονύσιου Ολύμπου, γέρων Μάξιμος, ήταν εκεί μεταξύ των άλλων εκπροσώπων της Εκκλησίας.

Επίσης, περευρέθησαν ακόμα ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας, ο πρώην νομάρχης κ. Π.Ψωμιάδης, ο βουλευτής κ. Βελόπουλος κι άλλοι .

Βέβαια, κι αυτή τη φορά δεν έλλειψαν κάποια κακόβουλα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν χθες αργά το βράδυ από γνωστό μπλογκ που μεταξύ άλλων έκαναν φθηνή κριτική χωρίς επιχειρήματα και δημοσιογραφική δεοντολογία. Για άλλη μία φορά οι κακοπροαίρετοι επιχείρησαν να βάλουν τα σφραγίδα τους.

Ο ηγούμενος Εφραίμ για γ. Πορφύριο και τη σημασία των Χριστουγέννων

Η Ελλάδα είναι η πρωτεύουσα της Ορθοδοξίας, εξήγησε ο ηγούμενος Εφραίμ στην  επίκαιρη ομιλία του. Αναφέρθηκε στον Αγιοκατάξη του Αγιορείτη γέροντα Πορφύριου και υπογράμμισε το ιδιαίτερο  διορατικό χάρισμα του.

“Εύχομαι ταπεινά η χάρη του Αγίου πνεύματος να μας βοηθήσει για να καταλάβουμε το νόημα της γέννησης ! Πόσο ζούμε; Άλλοι γιορτάζουν Χριστούγεννα 50 και 30! Δεν κουράζομαστε να γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα! Όταν ο Ιησούς πήγε στον παράδεισο φώναξε τον Αδάμ και ο Αδάμ κρύφτηκε ! Τότε συνέβη η διάρρηξη  των σχέσεων ανθρώπου Θεού ! Απομακρύνθηκε από τον Θεό !

Ο σώφρων  Ιωσήφ όταν είδε  έγκυο την Μαρία ανησύχησε ! Τότε παρενέβη ο Άγγελος και του είπε,  μην ανησυχείς”, είπε ο Αρχιμανδρίτης Εφραίμ.

Την εκδηλωση άνοιξε ο πρόεδρος του ινστιτούτου “Αγιος Μάξιμος ο Γραικός” με έναν σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε.

12

 

1(2)

 

bellid

 

bellid2

 

bellid3

 

bellid4

 

bellid5

 

 

 

 

Πηγή: http://www.agioritikovima.gr/agnea/34489-archontes-tou-t