Το νέο logo των Όσκαρ

normal_oscars-logo

Ο επανασχεδιασμός ξεκίνησε δύο χρόνια πριν και η καινούρια ταυτότητα της Ακαδημίας είναι πλέον έτοιμη.

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών παρουσίασε το καινούριο της λογότυπο που περιλαμβάνει μία τριγωνική εικόνα που περιβάλει το διάσημο αγαλματίδιο των Όσκαρ.
Σύμφωνα με την Υπεύθυνη Μάρκετινγκ της Ακαδημίας, Κριστίνα Κουνέλιας ο επανασχεδιασμός ξεκίνησε δύο χρόνια πριν. Έπειτα από έναν εσωτερικό διάλογο σε σχέση με την οπτική ταυτότητα της Ακαδημίας «ανακαλύψαμε την ανάγκη για ένα νέο σχεδιαστικό σύστημα που θα αντανακλά τη δημιουργικότητα του οργανισμού μας», αναφέρει.
Στόχος τους ήταν να δημιουργηθεί κάτι που να αντανακλά με ακρίβεια την κοινότητα των καλλιτεχνών, των διαφορετικών μεταξύ τους ταλέντων και της δημιουργικής διαδικασίας που απαιτείται για να συνδυαστούν ξεχωριστές ιδέες κάτω από την ομπρέλα ενός κοινού οράματος.normal_MESA
Η ανάπτυξη της καινούριας οπτικής ταυτότητας έγινε με τη βοήθεια της εταιρείας 180LA και σύμφωνα με την Κουνέλιας είναι «εμπνευσμένη από την κληρονομία της Ακαδημίας, αλλά και από το μέλλον μας, που περιλαμβάνει το πολυαναμενόμενο άνοιγμα του Μουσείου της Ακαδημίας το 2017».
Την ανακοίνωση της Ακαδημίας ακολούθησε και ένα συνοδευτικό βίντεο με τα  νέα σχέδια της Ακαδημίας που επεξηγεί ταυτόχρονα τη φιλοσοφία του νέου λογοτύπου.normal_AMPAS-new-logo-618x400Πηγή: tospirto.net