Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Επεξεργαστής 18 πυρήνων από την Intel;

21 Δεκεμβρίου 2013

Επεξεργαστής 18 πυρήνων από την Intel;

epeksergastis-purinon-intel

Μία υψηλών επιδόσεων έκδοση του τσιπ επεξεργαστή Broadwell, η οποία θα διαθέτει 18 πυρήνες, φέρεται να ετοιμάζει η Intel.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Vr-zone, η εταιρεία σχεδιάζει ένα μελλοντικό τσιπ Broadwell  EP ή EX, που θα βασίζεται στην διαδικασία παραγωγής 14 νανομέτρων. «Η Intel δεν θα επιταχύνει τους πυρήνες, αλλά απλά θα βάλει περισσότερους σε κάθε τσιπ» αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Το επερχόμενο τσιπ δεν αναμένεται πριν το 2015.

Επίσης, σύμφωνα με το Vr-zone, η εταιρεία σχεδιάζει επεξεργαστές υψηλών επιδόσεων για desktop και workstation συστήματα, με 8 – 10 πυρήνες.

Το πρώτο τσιπ της «γενιάς» Broadwell αναμένεται στο πρώτο εξάμηνο του επερχόμενου έτους. Πρόκειται για τον «διάδοχο» της γενιάς Haswell. Μέχρι τώρα, ο μέγιστος αριθμός πυρήνων που έχει επιτύχει η εταιρεία, σύμφωνα με το CNET, είναι 12. Η παρουσία περισσότερων πυρήνων επεξεργαστή συνεπάγεται καλύτερες επιδόσεις σε ένα σύστημα, αρκεί το λογισμικό του να είναι σε θέση να τους εκμεταλλευτεί.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του CPU World, τα τσιπ της «γενιάς» Broadwell θα προσανατολίζονται σε μεγάλο βαθμό στις φορητές συσκευές, παρέχοντας βελτιωμένες επιδόσεις (τόσο από πλευράς επεξεργαστή όσο και γραφικών) σε συνδυασμό με μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr