Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Αγόρασες λουλούδια για τα Χριστούγεννα; Δες πώς θα τα κρατήσεις ως και την Πρωτοχρονιά

28 Δεκεμβρίου 2013

Αγόρασες λουλούδια για τα Χριστούγεννα; Δες πώς θα τα κρατήσεις ως και την Πρωτοχρονιά

b2ed404cd66d00ae6bf0e3c40c635b81_XLΛατρεύεις τα φρέσκα λουλούδια αλλά στεναχωριέσαι που χαλάνε τόσο γρήγορα; Να πώς μπορείς να τους ξαναδώσεις ζωή.

1. Τα λουλούδια είναι σαν το παγωτό. Μην τα αγοράζετε αν δεν πρόκειται να φτάσετε σπίτι σας σύντομα.
2. Χρησιμοποιείτε πάντα καθαρά βάζα και εργαλεία, γιατί η μούχλα επισπεύδει τη διαδικασία παρακμής. Δεν αρκεί να πλένετε καλά τα εργαλεία και τα βάζα, αλλά θα πρέπει να τα ξεβγάζετε και πάρα πολύ καλά. Το σαπούνι πιάτων μπορεί να αλλάξει το pH του νερού.
3. Αφαιρείτε πάντα τα φύλλα που βρίσκονται μέσα στο νερό. Δημιουργούν βακτήρια που εμποδίζουν τη σωστή απορρόφηση του νερού.
4. Μην μπαίνετε στον κόπο να κόβετε τα κοτσάνια ενώ βρίσκονται μέσα στο νερό. Η ταλαιπωρία είναι μεγάλη και το όφελος μικρό.
5. Χρησιμοποιείτε ένα μικρό σφυρί για να λιώνετε τις άκρες των σκληρών κοτσανιών, ώστε να μπορούν να απορροφούν ευκολότερα το νερό.
6. Τα λουλούδια που προέρχονται από βολβούς –όπως οι τουλίπες, οι νεραγκούλες και οι ανεμώνες– τα πάνε καλύτερα με το κρύο νερό.
7. Μη βάζετε τους νάρκισσους μαζί με άλλα λουλούδια. Παράγουν ένα χυμό που κολλάει πάνω στα υπόλοιπα κοτσάνια. Mπορείτε να τα αφήσετε σε ένα ξεχωριστό βάζο με νερό για λίγες ώρες.
8. Αν θέλετε τα άνθη να ανοίξουν γρηγορότερα –για την ακρίβεια, σε λίγα μόλις λεπτά–, βάλτε τα σε πολύ ζεστό νερό.
9. Τα μαραμένα λουλούδια, και ειδικά τα τριαντάφυλλα, μπορούν να ανακάμψουν αν τα αφήσετε σε παγωμένο νερό για λίγες ώρες.
10. Τα λουλούδια παραμένουν φρέσκα για περισσότερο καιρό αν βρίσκονται μακριά από τηλεοράσεις, ηλεκτρικές συσκευές, μονάδες ψύξης ή θέρμανσης. Κρατήστε τα επίσης μακριά από το φως του ήλιου και τα ρεύματα του αέρα.

Γράφτηκε από την Βάλια Νούσια

Πηγήfaysbook.gr