Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ρώσικες τηγανίτες με αυγοτάραχο και ξύσμα λεμονιού

4 Ιανουαρίου 2014

Ρώσικες τηγανίτες με αυγοτάραχο και ξύσμα λεμονιού

rosikestigan

 

Υλικά
  • 40μπλινίς (ή λεπτές φέτες από μπαγκέτα)
  • 100 γρ. αυγοτάραχο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος, ψιλοκομμένος
  • μείγμα φρεσκοτριμμένων πιπεριών
  • ξύσμα 2 λεμονιών
  • χυμός 1 λεμονιού
Προετοιμασία 15΄ Ψήσιμο 5΄

Διαδικασία Βάζουμε τα μπλινίς σε ένα ταψί και τα ζεσταίνουμε για 5 λεπτά στον φούρνο στους 180° C. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον άνηθο και φρεσκοτριμμένα πιπέρια. Αλείφουμε τα μπλινίς με το μείγμα γιαουρτιού – άνηθου και πάνω στο καθένα βάζουμε μια λεπτή φετούλα αυγοτάραχο. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα των λεμονιών, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Συνταγή ΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Φωτογραφίες ΑΚΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

Πηγή: gastronomos.gr