Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Έδωσαν «μάχη» για τον Σταυρό στην Ξάνθη – Πλήθος κόσμου στον αγιασμό των υδάτων (+VIDEO)

7 Ιανουαρίου 2014

Έδωσαν «μάχη» για τον Σταυρό στην Ξάνθη – Πλήθος κόσμου στον αγιασμό των υδάτων (+VIDEO)

DSC09586 -Με συννεφιά αλλά καλή διάθεση ο εορτασμός των Θεοφανείων στην περιοχή
Το παρών στην καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων στον ποταμό Κόσυνθο της Ξάνθης έδωσε το πρωί της Δευτέρας πλήθος κόσμου παρά το συννεφιασμένο σκηνικό του καιρού που φάνηκε να μην απασχολεί τους παριστάμενους.
Η δημοτική μπάντα αλλά και η μπάντα του Στρατού συνόδευσαν μουσικά τις εκδηλώσεις, με τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων να βουτά στα παγωμένα νερά του ποταμού τον Τίμιο Σταυρό ευχόμενος φώτιση σε όλον τον κόσμο.
Αρκετή ώρα πριν ξεκινήσει η τελετή ο κόσμος άρχισε να συρρέει περιμετρικά της γέφυρας του Κόσυνθου, ενώ οι πιο τολμηροί έπαιρναν θέσεις μάχης μέσα στο ποτάμι, ελπίζοντας να είναι αυτοί που θα πιάσουν τον Σταυρό. Ανάμεσα τους και μια γυναίκα, πράγμα ιδιαίτερα ασυνήθιστο για την περιοχή.

Αμέσως μετά το πέρας της δοξολογίας ο Μητροπολίτης πέταξε τον Σταυρό, με τον Αλέξανδρο να κερδίζει τις μονομαχίες σώμα με σώμα που ακολούθησαν εντός του ποταμιού και να αναδεικνύεται νικητής. Ακολούθως ο Μητροπολίτης τον επιβράβευσε με έναν χρυσό σταυρό, ενώ ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ήταν η πρώτη φορά που επιχείρησε να πιάσει τον Σταυρό. «Εύχομαι υγεία και προκοπή σε όλο τον κόσμο. Είναι η πρώτη φορά που το κάνω και  πιστεύω ότι θα μου δώσει δύναμη στη δύσκολη χρονιά που έρχεται» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.
Σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της περιοχής συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού των Θεοφανείων στην Ξάνθη.
DSC09580
DSC09593
DSC09591
DSC09600
DSC09603
DSC09594
DSC09597