Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ρολά σφολιάτας με γέμιση μανιταριών

16 Ιανουαρίου 2014

Ρολά σφολιάτας με γέμιση μανιταριών

8adaab906335a500d629a55f4f3ed11a_LΥΛΙΚΑ

  • 340 γρ. μανιτάρια
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • 60 γρ. βούτυρο
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • θυμάρι 1/2 κ.γ.
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο με 3 κ.σ. νερό
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 40′
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 6 άτομα

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι. Το αφήνουμε να λιώσει και να κάψει σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε μέχρι μέχρι να πάρουν χρώμα και τα υγρά τους να αρχίσουν να πήζουν. Αποσύρουμε απο τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.

Ανοίγουμε τη σφολιάτα αφού την έχουμε ξεπαγώσει και αλέιφουμε το εσωτερικό της με το μίγμα των μανιταριών που φτιάξαμε. Τυλίγουμε τη σφολιάτα σε ρολό και τυλίγουμε το ρολό με μεμβράνη. Βάζουμε το ρολό στο ψυγείο για 20 περίπου λεπτά.

Στο μεταξύ προθεμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Βγάζουμε το ρολό απο το φούρνο και το κόβουμε σε φετούλες με πάχος περίπου 2 εκ.

Τοποθετούμε τις φετούλες στο ταψί και τις αλείφουμε με το αυγό. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα.

Βγάζουμε τα ρολά απο το φούρνο και σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστά.

Πηγή: cookbox.com.cy