Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Τέλος στις ενέσεις βάζει ρομποτικό χάπι!

27 Φεβρουαρίου 2014

Τέλος στις ενέσεις βάζει ρομποτικό χάπι!

Untitled-90007

Όσοι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν συχνά ενέσεις ή απλώς τις φοβούνται δεν αποκλείεται να απαλλαγούν σύντομα από αυτές. Ερευνητές στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι θα βάλουν τέλος στην ταλαιπωρία της βελόνας χάρη στη νέα τους δημιουργία, ένα ρομποτικό χάπι που μπορεί να αντικαταστήσει τις ενέσεις.

Το χάπι αποτελείται από ένα πολυμερές που απορροφάται από τον οργανισμό, ενώ διαθέτει και μικροσκοπικές βελόνες που είναι φτιαγμένες από ζάχαρη και έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε τα φάρμακα να φτάνουν στο λεπτό έντερο όπως πρέπει.

Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το ρομποτικό χάπι δεν αποκλείεται να μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία πολλών σοβαρών χρόνιων ασθενειών, όπως η οστεοπόρωση και η σκλήρυνση κατά πλάκας. Κι αυτό γιατί τα φάρμακα που είναι κατάλληλα για αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι δυνατόν να χορηγηθούν σε μορφή χαπιού, επειδή τα οξέα του στομάχου διασπούν τις πρωτεΐνες.

Όπως αναφέρουν οι ερευνητές στην ανακοίνωσή τους, το ρομποτικό χάπι θα κάνει πιο εύκολη τη ζωή των ασθενών που πάσχουν από ασθένειες όπως ο διαβήτης τύπου 2 και η ρευματοειδής αρθρίτιδα, αφού θα απαλλαχθούν από την υποχρέωση να κάνουν ενέσεις σε καθημερινή βάση.

Το ρομποτικό χάπι δεν έχει δοκιμαστεί ακόμα σε ανθρώπους, γι’ αυτό και σύμφωνα με τον εμπνευστή του, Mir Imran, δεν θα είναι έτοιμο για τους ασθενείς τουλάχιστον για τον επόμενο χρόνο.

Ο Mir Imran είναι ιδρυτής του ερευνητικού κέντρου InCube Labs, βρίσκεται πίσω από την ανάπτυξη τουλάχιστον 20 ιατρικών συσκευών, ενώ το νέο του εγχείρημα υποστηρίζεται από τη Google.

 

 

Πηγή: ikypros.com