Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Λαγάνα με λιαστή ντομάτα και ελιά

2 Μαρτίου 2014

Λαγάνα με λιαστή ντομάτα και ελιά

lagana_liasti_s_382_382

Συστατικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια σκληρό κίτρινο αλευρι
  • 1 φακελάκι μαγιά ξηρή
  • 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 φλιτζάνι λιαστές ντομάτες
  • 1/2 φλιτζάνι σουσάμι
  • 1/3 του φλιτζανιού σπασμένους κόκους πιπεριού

Τρόπος μαγειρέματος

  • Ανακάτεψε τη μαγιά με το νερό και άφησε για μερικά λεπτά στην άκρη
  • Βάλε σε μια λεκάνη το αλεύρι και το αλάτι. Άνοιξε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίξε το λάδι
  • Πρόσθεσε το νερό με τη μαγιά και ζύμωσε καλά να γίνει ένα μείγμα
  • Στη συνέχεια πρόσθεσε τις ελιές ροδελίτσες και τις λιαστές ντομάτες μαζί με το πιπέρι
  • Σκέπασε και άφησε τη ζύμη να φουσκώσει για μισή ώρα
  • Μοίρασε τη ζύμη σε δύο μέρη και άπλωσε σε δύο ρηχά ταψάκια. Τρύπησε με πιρούνι εδώ κι εκεί σε όλη την επιφάνεια. Άφησε να φουσκώσει
  • Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 30 λεπτά

Ώρες :2 μερίδες :4+

Μια παραλλαγή για υπέροχη λαγάνα με διαφορετική γεύση… Αντί να ετοιμάσεις απλά ψωμάκια, γέμισέ τα με λιαστή ντομάτα και ελιές!

Πηγή:  tlife.gr