Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Σάλτσα Γουακαμόλε: το νέο θύμα της κλιματικής αλλαγής

13 Μαρτίου 2014

Σάλτσα Γουακαμόλε: το νέο θύμα της κλιματικής αλλαγής

guacamole-klimatiki-allagi-112870Το αβοκάντο φαίνεται να είναι άλλο ένα φρούτο του οποίου η τιμή ανεβαίνει ραγδαία, ως μια από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

“Θα αναγκαστούμε να σταματήσουμε να σερβίρουμε το Γουακαμόλε” προειδοποίησε μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες μεξικάνικων εστιατορίων, Chipotle, καθώς οι τιμές των βασικών συστατικών της εν λόγω σάλτσας, αλλά και άλλων υλικών που χρησιμοποιούν στη μαγειρική, είναι όλο και λιγότερο προσιτές.

Συγκεκριμένα η εταιρεία στην ανακοίνωσή της αναφέρει: “Η αυξανόμενη αστάθεια της θερμοκρασίας και άλλες μακροπρόθεσμες αλλαγές στις παγκόσμιες καιρικές συνθήκες θα μπορούσαν να έχουν σημαντική επίπτωση στην τιμή ή τη διαθεσιμότητα μερικών από τα συστατικά μας. Στην περίπτωση αυξήσεων του κόστους ενός ή περισσότερων από τις πρώτες ύλες μας, ενδέχεται να αναγκαστούμε να αφαιρέσουμε προσωρινά από το μενού μας μερικά πιάτα, όπως το Γουακαμόλε, αντί να πληρώσουμε το αυξημένο κόστος για τα συστατικά τους”.

Η προειδοποίηση αυτή έρχεται σαν λογικό επακόλουθο στις προβλέψεις επιστημόνων ότι οι ζεστές θερμοκρασίες στην Καλιφόρνια θα “κοστίσουν ακριβά” στην καλλιέργεια του αβοκάντο κατά τις επόμενες δεκαετίες.

 

Πηγή:econews