Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η Κρατική Δούμα ψήφισε τη δήλωση για την Κριμαία

19 Μαρτίου 2014

Η Κρατική Δούμα ψήφισε τη δήλωση για την Κριμαία

a019d607655fe61963eb8c2bdce75b0f_MΗ Κρατική Δούμα της Ρωσίας ψήφισε το σχέδιο της δήλωσης “Για την κατάσταση στην Κριμαία “, μεταδίδει το πρακτορείο ITAR-TASS. Υπέρ του εγγράφου ψήφισαν 441 βουλευτές, ένας απείχε. Η Κάτω Βουλή εκφράζει τη στήριξη στο λαό της Κριμαίας στην προσπάθειά του να ενωθεί ξανά με τη Ρωσία.
Οι βουλευτές διαβεβαιώνουν ότι “θα βοηθούν στην οικονομική και οικονομική ανάπτυξη της Κριμαίας και στην ευημερία του πληθυσμού της ” τη μεταβατική περίοδο. “Η Κρατική Δούμα θα βοηθάει στη διασφάλιση της ασφάλειας όλων των προσώπων που βρίσκονται στο έδαφος της Κριμαίας ανεξαρτήτως από την υπηκοότητα, την εθνικότητα,τη γλώσσα και το θρήσκευμά τους, καθώς και στη διατήρηση των νόμιμων δικαιωμάτων και ελευθεριών τους “, υπογραμμίζεται στη δήλωση.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν ενέκρινε το σχέδιο της συμφωνίας μεταξύ της Ρωσίας και της Κριμαίας περί ένταξης της Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και της δημιουργίας στη σύνθεση της Ρωσίας των νέων υποκειμένων. Νωρίτερα ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους ενημέρωσε τη Βουλή και την κυβέρνηση για τις προτάσεις του Κρατικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Κριμαίας, της Βουλή της Δημοκρατίας της Κριμαίας και της Νομοθετικής Συνέλευσης της πόλης Σεβαστούπολης για την ένταξή τους στη Ρωσική Ομοσπονδία.