Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Το εγχείρημα ενός ακόμη τρελού επιστήμονα: Θα παίξει Tetris πάνω στα τζάμια ουρανοξύστη 29 ορόφων

21 Μαρτίου 2014

Το εγχείρημα ενός ακόμη τρελού επιστήμονα: Θα παίξει Tetris πάνω στα τζάμια ουρανοξύστη 29 ορόφων

giant-tretris-660

Το Tetris, το παιχνίδι που ψηφίστηκε ως το Καλύτερο όλων των εποχών το 2007, θα μπορούσε να έχει και τον τίτλο του «παιχνιδιού που καλύπτει την μεγαλύτερη επιφάνεια στον κόσμο», αφού ο Φρανκ Λι, καθηγητής, του Πανεπιστημίου Ντρέξτελ, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει για το εγχείρημά του το κτίριο Cira Center στην πολιτεία της Φιλαδέλφειας και να δώσει έναν πιο διασκεδαστικό και pop τόνο στις ζωές των κατοίκων.

Ο καθηγητής και επικεφαλής του game development studio της ομάδας διεξαγωγής αποφάσισε να αναπτύξει στα πλαίσια της Philly Tech Week μία τεράστια πλατφόρμα που θα μπορεί να παίξει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος Tetris με την βοήθεια του φωτισμού του 29όροφου κτιρίου.

Αυτό που έπεισε τον καθηγητή να διεξάγει το συγκεκριμένο event ήταν το περσινό του κατόρθωμα. Αφού κατάφερε στην επιφάνεια του ίδιου ουρανοξύστη να πραγματοποιήσει την μεγαλύτερη Αρχιτεκτονική απεικόνιση videogame, σύμφωνα με το βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, σε έκταση 59.800 τετραγωνικά πόδια. Την πρωτιά του αυτή θέλησε να ξεπεράσει με την φετινή του ομάδα καλύπτοντας αυτήν την φορά περισσότερα από 100.000 τετραγωνικά πόδια. Δίνοντας στους θεατές την δυνατότητα να μπορούν να το απολαύσουν από 2 διαφορετικές πλευρές του κτιρίου και προσθέτοντας την υποστήριξη multiplayer (co-op και versus) για τους ενδιαφερόμενους παίκτες.

«Ο στόχος μου πέρυσι με το Pong ήταν οι άνθρωποι της Φιλαδέλφειας να έχουν μια μοναδική, κοινή εμπειρία. Δεν ήταν μόνο για αυτούς τους εκατοντάδες που έπαιξαν αλλά για τους χιλιάδες που απλά το είδαν. Χρησιμοποιήσαμε όμως μόνο τη μία πλευρά του κτιρίου και άρα ήταν ορατό από τη μισή πόλη. Φέτος ήθελα να χρησιμοποιήσω και τη δεύτερη ώστε να δημιουργήσω μία στιγμή μοναδική για όλους τους κατοίκους της Φιλαδέλφειας» δήλωσε σε συνέντευξή του ο επικεφαλής Φρανκ Λι.

Το πρωτοφανές πείραμα του θα λάβει χώρα στις 4 Απριλίου στην αμερικάνικη πολιτεία, στο φεστιβάλ με όνομα «Arcade at the Oval» και αναμένεται να προσεγγίσει πλήθος κόσμου αν σκεφτεί κανείς ότι το περσινό πείραμα της «Philly Tech Week» παραολούθησαν 20.000 άνθρωποι. Πρόκειται για μία «τεχνολογική» γιορτή, στην οποία θα παρουασιαστούν 100 events.

Πηγή: iefimerida.gr