Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «Η Ισπανία και η Λατινική Αμερική του Μίκη Θεοδωράκη» υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, για τα Συσσίτια Απόρων

23 Μαρτίου 2014

Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «Η Ισπανία και η Λατινική Αμερική του Μίκη Θεοδωράκη» υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, για τα Συσσίτια Απόρων

ΑφίσαTην Πέμπτη 27 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Μεγάλη Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εφέτος, 40 χρόνων από τη σύνθεση του μεγαλειώδους έργου Canto General, του νομπελίστα ποιητή Pablo Nerunda, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Ο τίτλος της συναυλίας είναι «Η Ισπανία και η Λατινική Αμερική του Μίκη Θεοδωράκη».

Η Εκδήλωση τίθεται υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, για τα Συσσίτια Απόρων της οποίας θα διατεθούν τα έσοδα από τα εισιτήρια. Η Ιερά Μητρόπολις Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, ως γνωστόν, σιτίζει καθημερινά περισσότερους από 1500 απόρους και αποστέλλει περισσότερα από 800 δέματα με τρόφιμα μηνιαίως σε οικογένειες προσφέροντας αποφασιστική βοήθεια στους συνανθρώπους μας κάτω από τις τρέχουσες δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

Το μουσικό έργο της Συναυλίας θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του 20ου αιώνα και έχει παρουσιαστεί περισσότερες από 500 φορές σε όλο τον κόσμο υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίκη Θεοδωράκη και περιλαμβάνει ισπανόφωνα έργα που έχει μελοποιήσει ο συνθέτης, το Canto General του Pablo Nerunda & Romancero Gitano του Frederico Garthia Lorca.

Ερμηνεύτρια η Maria-Isabela Vera από το Σαντιάγκο της Χιλής, τόπο καταγωγής του Νομπελίστα ποιητή, η οποία θα ερμηνεύσει τιμητικά το έργο για τον Μίκη Θεοδωράκη. Η mezzo soprano είναι ερμηνεύτρια με διεθνείς διακρίσεις και παρουσία στην Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης. Επί σκηνής θα συμπράξει ορχήστρα και χορωδία του Δήμου Αθηναίων και αφηγητής θα είναι ο Σάκης Τόδουλος.

Έμβλημα

Ο Μητροπολίτης

Υπογραφή

Αριθμ. Πρωτ. 452

Ιερά Μητρόπολις Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως