Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Σε πανεπιστήμιο μετατρέπεται το δημοτικό Φανερωμένης

29 Μαρτίου 2014

Σε πανεπιστήμιο μετατρέπεται το δημοτικό Φανερωμένης

panepistimio-to-dimotiko-faneromenisΛευκωσία: Μια σημαντική αλλαγή δρομολογείται στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λευκωσίας και αναμένεται εκτός απροόπτου να λάβει σάρκα και οστά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, η Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου μετακομίζει από το κτήριο στο τέρμα της οδού Λήδρας στο ιστορικό σχολείο της Φανερωμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», το Πανεπιστήμιο Κύπρου και η Αρχιεπισκοπή, στην οποία ανήκει το σχολείο, βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο διαβουλεύσεων, ούτως ώστε η πανεπιστημιακή σχολή να στεγαστεί στο κτήριο του σχολείου. Μια κίνηση η οποία αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη θέρμη και από τον δήμο της πρωτεύουσας, καθώς θα προσδώσει νέα δυναμική στο κέντρο της εντός των τειχών Λευκωσίας.

Ήδη, έχουν μέχρι στιγμής γίνει αρκετές επαφές μεταξύ των δύο μερών και φαίνεται ότι υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία για στέγαση της Αρχιτεκτονικής Σχολής από το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος και για τα επόμενα πέντε χρόνια. Το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν πέσει οι υπογραφές οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αλλαγή σκυτάλης που σημειώθηκε στο υπουργείο Παιδείας.

Το υπουργείο ενημερώθηκε για τους σχεδιασμούς που γίνονται, καθώς ως γνωστόν στο κτήριο στεγάζονται παιδιά δημοτικού αλλά και γυμνασίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατ’ αρχήν σκέψεις που υπάρχουν είναι να μεταφερθούν τα παιδιά του δημοτικού στο «Ελένειο», ενώ τα παιδιά του γυμνασίου σε κάποιο άλλο σχολείο της περιοχής.

Η μετακίνηση των παιδιών δεν θεωρείται πρόβλημα, καθώς ο αριθμός τους έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Αναμένεται ότι σύντομα θα ξεκαθαρίσει οριστικά και το θέμα αυτό, οπόταν θα πέσουν και οι υπογραφές.

Γράφει: Φρίξος Δαλίτης

 

Πηγή: philenews.com