Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ταχινόπιτες

1 Απριλίου 2014

Ταχινόπιτες

pita-tahini2ok-olivemagazine.gr_Το θρεπτικότατο ταχίνι νοστιμίζει τα φαγητά και το τραπέζι μας με πολλούς τρόπους.  Εδώ έχουμε μία συνταγή για πιτάκια με ταχίνι πολύ απλή αλλά με γευστικότατο αποτέλεσμα.

Υλικά

  • ½ κιλό αλεύρι, σκληρό
  • 200γρ. ταχίνι
  • 1 φλιτζάνι σουσαμέλαιο
  • 50γρ. σουσάμι
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ετοιμάζετε ένα ζυμάρι: Ρίχνετε το αλεύρι σε μια λεκανίτσα μαζί με το αλάτι. Προσθέτετε σταδιακά νερό κρύο (όσο σηκώσει η ζύμη) ανακατεύοντας στην αρχή και ζυμώνοντας στη συνέχεια μέχρι να πάρετε μια ζύμη σχετικά σκληρή, αλλά ελαστική και εύπλαστη.

Βήμα 2

Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το ταχίνι με το σουσαμέλαιο.

Βήμα 3

Ανοίγετε τη ζύμη σε τέσσερα φύλλα. Αλείφετε το κάθε φύλλο με το μίγμα ταχίνι-σησαμέλαιο, το διπλώνετε στα τέσσερα και το ξαναζυμώνετε.

Βήμα 4

Στο τέλος, ανοίγετε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο, το οποίο κόβετε σε χοντρές λωρίδες και μετά σε μεγάλα τετράγωνα κομμάτια. Τα διπλώνετε στα δυο και φτιάχνετε τριγωνάκια.

Βήμα 5

Αραδιάζετε τα πιτάκια το ένα δίπλα στο άλλο σε λαδωμένο ταψί, πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο, στους 180οC.

Μερίδες : 30-40 κομμάτια

Χρόνος προετοιμασίας : 45m

Χρόνος ψησίματος : 30m

Έτοιμο σε : 1:15 h

Συνταγή:Δημήτρης Σκαρμούτσος

Πηγή: olivemagazine.gr