Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Γαλλία: Σκύλος μάρτυρας σε δίκη!

11 Απριλίου 2014

Γαλλία: Σκύλος μάρτυρας σε δίκη!

e1eec31a04c47a2e150f96e906c8ee9b_XL-620x400

Ενώπιον γαλλικού δικαστηρίου της Τουρ βρέθηκε ένα Λαμπραντόρ, σε μια προσπάθεια να εντοπιστεί ο δολοφόνος του ιδιοκτήτη του! Και όχι ο Τάνγκο δεν θα κάτσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, αλλά σε αυτό των μαρτύρων, προκειμένου να βοηθήσει στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Πως; Ο ύποπτος διατάχθηκε να απειλήσει το 9χρονο Λαμπραντόρ με ένα ρόπαλο, ενώ το ίδιο έκανε αργότερα με ένα άλλο, αφήνοντας τις Αρχές να βγάλουν συμπεράσματα από τις διαφορετικές αντιδράσεις των δύο ζωών. Κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του συνηγόρου υπεράσπισης. «Αυτό το πείραμα δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο και είναι εντελώς άδικο για τον πελάτη μου», τόνισε στον αέρα του RTL, συμπληρώνοντας: «Αν ο Tango σηκώσει το δεξί του πόδι, κουνήσει το στόμα ή την ουρά του, αναγνωρίζει ή όχι τον πελάτη μου; Θεωρώ ότι είναι πολύ ανησυχητικό για το γαλλικό νομικό σύστημα. Αν ένας δικαστής αγνοήσει τις απαιτήσεις της λογικής και περιβάλλει τον εαυτό του με παράλογους εμπειρογνώμονες, το σύστημα γίνεται πολύ επικίνδυνο».

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει μια άλλη εβδομάδα, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει ήδη… προηγούμενο. Πριν από έξι χρόνια, ένας σκυλούκος με το όνομα Scooby έγινε ο πρώτος τετράποδος που «κατέθεσε» σε δικαστήριο της Γαλλίας. Τότε, η 59χρονη ιδιοκτήτης του είχε βρεθεί κρεμασμένη από την οροφή του διαμερίσματός της στο Παρίσι. Ο Scooby ήταν ο μόνος μάρτυρας.

Η οικογένεια της γυναίκας ήταν πεπεισμένη ότι δολοφονήθηκε, με αποτέλεσμα ο δικηγόρος τους να πείσει τον δικαστή να δει πώς θα αντιδράσει το σκυλί στον ύποπτο. Ο Scooby, όπως και ο Τάνγκο «γάβγιζε θορυβωδώς»…

 

Πηγή: onlycy.com