Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Αυτοκίνητα χωρίς οδηγό κυκλοφορούν στους δρόμους -Η Google τα δοκιμάζει μέσα στην πόλη [βίντεο]

2 Μαΐου 2014

googlecar-660

Αφού πρώτα κατέκτησαν τους αυτοκινητόδρομους, τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό της Google, πλέον, κυκλοφορούν μέσα στην πόλη. Και είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν να… οδηγούν καλύτερα από τον καθένα.

Τον τελευταίο χρόνο η Google δουλεύει πάνω στο πρότζεκτ, προκειμένου να βελτιώσει την ικανότητα αυτών των οχημάτων να κυκλοφορούν μέσα στην πόλη, καθώς ήδη έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν με ασφάλεια στους αυτοκινητόδρομους.

«Εχουμε κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα οδήγησης μέσα στην πόλη, κάτι που είναι εξαιρετικά πιο πολύπλοκο σε σχέση με την οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο, με τα εκατοντάδες διαφορετικά αντικείμενα που κινούνται ακολουθώντας διαφορετικούς κανονισμούς» αναφέρει η ανακοίνωση της Google. Οπως επισημαίνει, ήδη έχει βελτιωθεί το λογισμικό, ώστε να ανιχνεύει εκατοντάδες ξεχωριστά αντικείμενα ταυτόχρονα: πεζούς, λεωφορεία, φανάρια ή ποδηλάτες που με το χέρι δείχνουν ότι θα στρίψουν.

«Ενα αυτοοδηγούμενο όχημα τα προσέχει όλα αυτά περισότερο από ό,τι ένας άνθρωπος. Και επιπλέον δεν κουράζεται ποτέ, ούτε μπορεί να του αποσπάσει κάτι την προσοχή» επισημαίνει ακόμη η ανακοίνωση. Σύμφωνα με το Associated Press, η Google θέλει να βγάλει τα συγκεκριμένα οχήματα στην αγορά το 2017.

 

Δείτε το βίντεο:

Πηγή iefimerida.gr