Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Εξαφανίστε τα μικρόβια από το πλυντήριο των πιάτων

7 Μαΐου 2014

Εξαφανίστε τα μικρόβια από το πλυντήριο των πιάτων

b71294953813f5e56ade102513d149af_L

Ένα καλό καθάρισμα εγγυάται πιο υγιεινά γεύματα για εμάς και την οικογένειά μας.

Μπορεί ο σκοπός του πλυντηρίου να είναι να καθαρίζει και να απολυμαίνει τα πιάτα μας, αλλά πολλές φορές τυχόν υπολείμματα από τα γεύματά μας, μπορεί να μένουν μέσα στην συσκευή, δημιουργώντας μικροοργανισμούς και μικρόβια. Όπως συμβαίνει και με τον νεροχύτη μας, έτσι και το πλυντήριο των πιάτων χρειάζεται ένα καλό καθάρισμα που και που. Διαβάστε πώς θα εξαφανίσετε τα μικρόβια, εξασφαλίζοντας πιο υγιεινά σκεύη για εσάς και την οικογένειά σας.

1) Αδειάστε καλά το πλυντήριο και βγάλτε το κάτω καλάθι, όσο πιο έξω γίνεται (αν γίνεται και εντελώς, ακόμα καλύτερα). Εντοπίστε την υποδοχή της αποχέτευσης, και καθαρίστε καλά γύρω από αυτήν, αφαιρώντας το φίλτρο. Τσεκάρετε όλες τις εξόδους του νερού, και καθαρίστε τις καλά με χαρτί κουζίνας.

2) Τοποθετήστε ένα μπολ με μία κούπα ξύδι στο κάτω καλάθι. Στο πάνω, τοποθετήστε ένα πιατάκι με μισή κούπα μαγειρική σόδα.

3) Βάλτε το πλυντήριο σε λειτουργία και αφήστε ξίδι και σόδα να κάνουν τα μαγικά τους. Το ξίδι είναι φυσικό αντιβακτηριδιακό και καθαριστικό. Η σόδα «σπάει» τα άλατα του νερού και ενισχύει τις καθαριστικές ιδιότητες του ξιδιού.

4) Μόλις ο κύκλος του πλυντηρίου ολοκληρωθεί, αφήστε το κλειστό για 20 λεπτά. Οι ατμοί θα απομακρύνουν τυχόν υπολείμματα βρωμιάς. Ανοίξτε την πόρτα του και περάστε τις επιφάνειες με ένα μαλακό πανί ή με χαρτί κουζίνας. Εκτός από πεντακάθαρο, το πλυντήριό σας είναι έτοιμο και για ακόμα καλύτερο καθαρισμό των πιατικών σας!

 

 

Πηγή: queen.gr