Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Φόρτισε το κινητό σου… περπατώντας! (Βίντεο)

21 Μαΐου 2014

Γνωρίζετε ότι κάθε βηματισμός απελευθερώνει αρκετή ενέργεια για να ανάψει μία λάμπα; Η ιδέα της εκμετάλλευσης της ενέργειας αυτής έχει γίνει αντικείμενο μελέτης πολλών ερευνών τα τελευταία χρόνια.

Μια από αυτές έρχεται από την εταιρεία SolePower, η οποία μέσω ενός μηχανισμού που τοποθετείται στον πάτο του παπουτσιού αποθηκεύει την παραγόμενη ενέργεια σε μπαταρία. Η ιδαιτερότητα της προσέγγισης των Matt Stanton και Hahha Alexander, ιδρυτών της εταιρείας, είναι ότι η συσκευή φόρτισης δεν είναι ενσωματωμένη στο παπούτσια αλλά σε έναν πάτο που μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε παπούτσι.

Οι πάτοι των παπουτσιών αποτελούνται από μέρη παρόμοια με αυτά που έχει ένας φακός που λειτουργεί χειροκίνητα. Η ενέργεια από κάθε βηματισμό μετατρέπεται σε μηχανική ενέργεια που περιστρέφει μικρά μαγνητικά πηνία, τα οποία στη συνέχεια παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα μέσα σε σπείρες από καλώδια. Η ηλεκτρική ενέργεια στη συνέχεια ταξιδεύει κατά μήκος ενός καλωδίου σε ένα αποθηκευτικό μέσο, το οποίο είναι τοποθετημένο στο παπούτσι ή μέσα σε μια θήκη από ύφασμα στο πόδι.

Η μπαταρία στη συνέχεια μπορεί να φορτίσει τη συσκευή μας. Σε μια εποχή που η εξάρτηση της καθημερινότητας από ηλεκτρονικές συσκευές γίνεται όλο και μεγαλύτερη η SolePower ευελπιστεί να βρει ανταπόκριση στην αγορά. Για να φορτιστεί πλήρως ένα iPhone χρειάζεται να περπατήσει κάποιος περίπου 5-8 χιλιόμετρα, αλλά προφανώς με αρκετά μικρότερη… διαρομή το τηλέφωνο μπορεί να λειτουργήσει.

Έχετε σήμα χαμηλής μπαταρίας στο κινητό; Εμπρός μαρς…

Δείτε το βίντεο: http://www.onlycy.com/index. php/technologia/item/3000- fortise-to-kinito-sou- perpatontas41ba7f77c770a5c3a2110354f4d18992_L