Γενικά ΘέματαΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Κρέας ή ψάρι; Ποια διατροφή έχει τα μεγαλύτερα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό

1 Ιουνίου 2014

Κρέας ή ψάρι; Ποια διατροφή έχει τα μεγαλύτερα οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό

fish-660_0

Όταν πρόκειται για φυσική πρωτεΐνη, δύο είναι οι βασικές επιλογές σας: το κρέας και το ψάρι. Το καθένα περιέχει μοναδικές βιταμίνες και ανόργανα συστατικά που μπορούν να ενισχύσουν την αποκατάσταση των μυών και την απόδοσή σας στις προπονήσεις, αλλά και στις απαιτήσεις της καθημερινότητας.

Κανείς όμως δεν σκέφτεται πραγματικά μία διατροφή με την εναλλαγή των δύο ειδών, ενώ αντίθετα, οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως κλίνουν προς την επιλογή του κρέατος.

Τι έχουν όμως τα ψάρια που δεν έχει το κρέας; Οπως αναφέρει ο ερευνητής διατροφολόγος Μάικλ Τσένγκ, τα ψάρια έχουν γενικά χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος σε σύγκριση με το κρέας.

Ετσι, όσοι είναι επιρρεπείς σε καρδιακές παθήσεις και παχυσαρκία συχνά επιλέγουν τα ψάρια επειδή προσφέρουν άπαχες πρωτεΐνες. Παράλληλα, περιέχουν ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Β.

Εκείνοι ωστόσο που είναι αναποφάσιστοι σχετικά με την ενσωμάτωση κρέατος ή ψαριού στη διατροφή τους θα πρέπει να εξετάσουν στο σχεδιάγραμμα που ακολουθεί για να δουν τι πραγματικά ταιριάζει στον δικό τους τρόπο ζωής.

asdfasdfdf

 

 

Πηγή: iefimerida.gr