Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Κυπριακό – Τουρκία: Η πονηρή στρατηγική για την αναγνώριση…

24 Ιουνίου 2014

Κυπριακό – Τουρκία: Η πονηρή στρατηγική για την αναγνώριση…

Biden_Eroglu_Anastasiadis

Με βασικό άξονα, τη μετεξέλιξη του ψευδοκράτους σε συνιστών τ/κ κρατίδιο, η τουρκική πλευρά επιχειρεί να κερδίσει χρόνο και πόντους στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις.

Του Κώστα Βενιζέλου, http://www.philenews.com

Οι θέσεις που καταθέτει η τουρκική πλευρά εξουδετερώνει τις δυνατότητες συνεννόησης και διπλωματικές πηγές θεωρούν πως στρατηγικός στόχος των Τούρκων είναι να οδηγηθεί η διαδικασία σε αδιέξοδο. Με βάση τις θέσεις που έχει καταθέσει η τουρκική πλευρά, είναι ενδεικτικές και οι προθέσεις τους.

Μεταξύ άλλων, η τουρκική πλευρά θέτει θέμα διεθνούς εκπροσώπησης. Στη διάρκεια της συζήτησης των εξωτερικών σχέσεων, ζητούν όπως υπάρχει εναλλαγή στις θέσεις των πρεσβευτών σε δώδεκα μεγάλες διπλωματικές αποστολές και η κατανομή τους 50-50.

Περαιτέρω, εκεί που ο πρέσβης θα είναι Ελληνοκύπριος, ο δεύτερος θα είναι Τουρκοκύπριος και το αντίθετο. Στην περίπτωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητούν όπως η χώρα εκπροσωπείται και από τα δυο συνιστώντα κρατίδια, κάτι που ασφαλώς δεν μπορεί να γίνει καθώς αντιβαίνει τους κανόνες λειτουργίας της Ε.Ε.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: http://mignatiou.com/2014/06/i-tourkia-epidioki-metexelixi-tdvk-se-siniston-kratos/#more-32412

 

 

Πηγή: defence-point.gr