Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΟρθόδοξη πίστη

Ανοίγουν τις πόρτες τους οι κατασκηνώσεις της Δρυμιάς – 500 παιδιά στη δομή της Μητρόπολης

30 Ιουνίου 2014

Ανοίγουν τις πόρτες τους οι κατασκηνώσεις της Δρυμιάς – 500 παιδιά στη δομή της Μητρόπολης

DSC06120
Για ακόμη μια χρονιά οι μαθητικές κατασκηνώσεις της Δρυμιάς τίθενται σε λειτουργία 
Μέσα σε ένα όμορφο και καταπράσινο τοπίο, στον χώρο του προσκηνύματος του Αγίου Γεωργίου στη Δρυμιά της Σταυρούπολης Ξάνθης, χάνονται οι εγκαταστάσεις των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Ξάνθης.
Οι κατασκηνώσεις άρχισαν τη λειτουργία τους το 1996 και συνεχίζουν για δέκατη ένατη χρονιά προσφέρουν στους νέους της περιοχής ξεκούραση, χαρά και παιδεία, όπως αναφέρει η Μητρόπολη. Το πρωινό ξύπνημα, η προσευχή, η έπαρση της σημαίας, η μελέτη, οι ομαδικές εργασίες, το κοινό τραπέζι, οι αθλοπαιδιές, το παιχνίδι  , η ψυχαγωγία, ο περίπατος, οι συναντήσεις ομάδων εξασφαλίζουν μια άνετη, ευχάριστη και δημιουργική κοινωνική συμβίωση.
Φέτος πεντακόσια παιδιά, αγόρια και κορίτσια θα συμμετάσχουν στις τέσσερις κατασκηνωτικές περιόδους από τις 30 Ιουνίου μέχρι και τις 30 Ιουλίου. “Οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην εκκλησία και η εκκλησία σκύβει με απόλυτο σεβασμό πάνω στις ευαίσθητες παιδικές ψυχές, προσπαθώντας να μεταδώσει την ομορφιά και το νόημα της χριστιανικής ζωής. Η ανιδιοτελής προσφορά των αρχηγών, υπαρχηγών, ομαδαρχών, στελεχών και των κυριών που διακονούν αφιλοκερδώς στις εκκλησιαστικές κατασκηνώσεις της Μητρόπολης μας μαρτυρεί την υπέρβαση του ατομισμού, την κοινωνία των προσώπων και αποτελεί ένα παράδειγμα αξιομίμητο” αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Πηγή: thrakitoday.com