Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Κλέβουν ηλεκτρικό ρεύμα 1 εκατ. ευρώ το χρόνο οι Τουρκοκύπριοι χωρίς να πληρώνουν

30 Ιουνίου 2014

Κλέβουν ηλεκτρικό ρεύμα 1 εκατ. ευρώ το χρόνο οι Τουρκοκύπριοι χωρίς να πληρώνουν

pylones1

Ποσόν πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ χρεώνουν την Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου κάθε χρόνο οι Τουρκοκύπριοι που ζουν σε δύο χωριά κοντά ή εντός της νεκρής ζώνης και δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Όλοι μας κλέβουν αλλά τελικά μονο ο Ελληνισμός πληρώνει το λογαριασμό. Τόσο ανύπαρκτους πολιτικούς έιχαμε

Σύμφωνα με σημείωμα της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) που αποτελεί απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη, «η ανείσπρακτη κατανάλωση συνεχίζεται μόνο στις περιοχές της Πύλας και του Περγάμους. Στην περιοχή της Λουρουτζίνας η κατανάλωση είναι αμελητέα από το 2012 και μετά.

Η συνολική αξία της ανείσπρακτης κατανάλωσης στις προαναφερόμενες περιοχές ξεπερνά το 1 εκατ. τον χρόνο».

Ειδικότερα, στο μεικτό χωριό Πύλα, που βρίσκεται εντός της νεκρής ζώνης, οι Ελληνοκύπριοι κάτοικοί του πληρώνουν κανονικά του λογαριασμούς τους στην ΑΗΚ, ενώ οι Τουρκοκύπριοι δεν τους εξοφλούν.

Οι Τουρκοκύπριοι που δεν πληρώνουν ηλεκτρικό ρεύμα ενοικιάζουν τα σπίτια και τα καταστήματα τους σε ξένους από τους οποίους εισπράττουν μεγάλα ποσά για ηλεκτρικό ρεύμα τα οποία πάνε στη τσέπη τους.

Πολλές τουρκοκυπριακές επιχειρήσεις έχουν μεταφερθεί στη Πύλα και καταναλώνουν τεράστια φορτία ηλεκτρικού ρεύματος, αφού τελικώς για τη κατανάλωση πληρώνουν οι ελληνοκύπριοι φορολογούμενοι.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 

Πηγή: national-pride.org