Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Πώς φεύγει η μελίγκρα από τα φυτά ;

2 Ιουλίου 2014

Πώς φεύγει η μελίγκρα από τα φυτά ;

meligkra-ipopgr (1)

Λίγο να έχεις ασχοληθεί με την κηπουρική, θα έχεις διαπιστώσει ότι ο μεγαλύτερος εχθρός των φυτών σου, που τα μεγαλώνεις με τόση αγάπη, είναι η μελίγκρα, αυτό το αηδιαστικό ζωύφιο που προσβάλλει τα καλλωπιστικά φυτά, τα οπωροφόρα αλλά και τα λαχανικά και κυριολεκτικά τα ξεζουμίζει. Αν στο παρελθόν έχεις αναρωτηθεί κάποια στιγμή πώς φεύγει η μελίγκρα από τα φυτά, κάνε bookmark από τώρα το άρθρο και επισκέψου του ξανά όποτε παρουσιαστεί η ανάγκη. Κι επειδή, κυκλοφορούν πολλές θεωρίες, μαντζούνια και γιατροσόφια για την αντιμετώπιση της μελίγκρας, έχε υπόψη ότι η παρακάτω μέθοδος είναι κατατσεκαρισμένη.

  1. Διαλύεις 1 κουταλιά σούπας τριμμένο πράσινο σαπούνι και μια κουταλιά καθαρό οινόπνευμα σε ένα λίτρο νερό. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αγνό χειροποίητο σαπούνι της γιαγιάς. Γεμίζεις ένα δοχείο με βαποριζατέρ του ενός λίτρου με νερό

    ή

  2. Ρίχνεις 2 κουταλιές οικολογικό καθαριστικό πιάτων σε ένα λίτρο νερό. Υπάρχει και στην ελληνική αγορά και δεν κάνει αφρό. Γεμίζεις ένα δοχείο με βαποριζατέρ του ενός λίτρου με νερό.
  3. Φρόντισε να φτάσει σε κάθε σημείο των φύλλων και ειδικά στο κάτω μέρος, όπου εντοπίζεται συνήθως η μελίγκρα.
  4. Ψεκάζεις είτε πολύ πρωί είτε το βραδάκι. Δηλαδή, όχι όταν ο ήλιος χτυπάει κατευθείαν πάνω στα φύλλα.
  5. Ψεκάζεις μ” αυτό κάθε 4 μέρες, αλλά είναι πολύ πιθανό να αρκεί μόνο μία φορά.

 

Πηγή:   ipop.gr