Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Καθάρισε τα έπιπλα του κήπου και της βεράντας

4 Ιουλίου 2014

Καθάρισε τα έπιπλα του κήπου και της βεράντας

furniture-garden-ipopgr

Ήρθε Σαββατοκύριακο! Ευκαιρία για ξεκούραση, μπάνιο στη θάλασσα και… φασίνα. Τα έχουμε πει, τις βαριές δουλειές τις κάνουμε μέσα σε αυτές τις ημέρες. Δεν είναι, όμως, μόνο το σπίτι σου που χρειάζεται καθάρισμα. Στο πρόγραμμα προστίθεται πλέον, εκτός από το εξοχικό σου που άνοιξε μετά το χειμώνα και χρειαζόταν σουλούπωμα, τα έπιπλα του κήπου και της βεράντας. Σκονίζονται, άσε που μπορεί να αρπάξουν και καμιά καλοκαιρινή βροχή με χώμα και να χρειάζονται διπλή δουλειά.
Τι πρέπει να κάνεις:
Για τα μαξιλάρια και τα καλύμματα: Καθάρισέ τα μία φορά το μήνα. Πρόσεξε μόνο μήπως αναγράφουν στις ετικέτες ότι χρειάζονται στεγνό καθάρισμα. Ανάμειξε σε ένα μπολ 1 λίτρο νερό, 1 κ.σ. απορρυπαντικό πιάτων και 1 κ.γσ βόρακα που θα βρεις στο φαρμακείο. Εφάρμοσε με ένα σφουγγάρι και τρίψε όλη την επιφάνεια των μαξιλαριών. Άσε να μείνει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξέβγαλε και στέγνωσε. Αν έχουν μούχλα, πρόσθεσε στο μείγμα 2 κ.σ. χλωρίνη σε ένα λίτρο νερό και τρίψε με μια μαλακιά βούρτσα.
Για τα έπιπλα μπαμπού: Τα έπιπλα από μπαμπού μπορείς να τα καθαρίσεις αν ποτίσεις βούρτσα σε ζεστό αλατόνερο και την τρίψεις. Στη συνέχεια σκούπισε με βαμβακερό πανί.
Για το φερ-φορζέ: Πότισε ένα πανί σε μείγμα νερού και ελάχιστου απορρυπαντικού πιάτων.
Tip
Αν έχεις την πλαστική καρέκλα του πλανόδιου σε κήπο ή σε βεράντα, με το λάστιχο αρκεί!

Πηγή :ipop.gr