Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου Άργους

7 Ιουλίου 2014

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου Άργους

MHTROPOLITHS_BARNABAS_ARGOS13

Στην πόλη του Άργους  βρέθηκε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπολεως (Θεσσαλονίκη)  κ. Βαρνάβας  για ολιγοήμερο προσκυνηματικό ταξίδι . Ο Μητροπολίτης λειτούργησε το πρωί της Κυριακής στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου ,επισκόπου Άργους ,του θαυματουργού , με την άδεια και ευλογία του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου. Ο μητροπολίτης τέλεσε την θεία λειτουργία και κράξε με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση τον θείο λόγο ,μιας και όπως είπε ο ίδιος είναι πολύ συγκινημένος που βρέθηκε στον εύφορο τόπο της Αργολίδος και ιδιαίτερα στην πόλη του Άργους ,μία από τις  αρχαιότερες  πόλης της Ευρώπης. Ευχαρίστησε και δια βήματος τον μητροπολίτη Αργολίδος  Νεκτάριο για την  άδεια που του έδωσε να λειτουργήσει στον ναό του Αγίου Πέτρου Άργους ,ενός Αγίου που με την ταπεινότητα του και την αγάπη του για τον κόσμο έφτασε κοντά στον Χριστό μας. Τέλος ο μητροπολίτης ευχαρίστησε όλους τους πιστούς που ήρθαν στο ναό  και με το χαμόγελό τους του έδωσαν δύναμη . Ο Ιερέας του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Σελλής (πρόεδρος του ΙΣΚΕ), ευχαρίστησε από την μεριά του και εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου για την τιμή που τους έκανε να λειτουργήσει στο ναό του Αγίου Πέτρου.

 

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας (κατά κόσμον Μάρκος) Τύρης, γόνος μικρασιατικής καταγωγής, γεννήθηκε στα Διαβατά Θεσσαλονίκης το 1958.

Πραγματοποίησε τις εγκύκλιες σπουδές του στον τόπο καταγωγής του και στη συνέχεια φοίτησε στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας. Έλαβε το πτυχίο της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Λαμίας και ακολούθως το πτυχίο της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ομιλεί την Τουρκική γλώσσα.

Μετά το πέρας των σπουδών του εργάστηκε επιτυχώς στη γνωστή βιομηχανία μπισκότων “Παπαδοπούλου” ως εργάτης και στη συνέχεια ως διοικητικό στέλεχος.

Εκάρη Μοναχός και χειροτονήθηκε Διάκονος το έτος 1984 από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Nεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Διονύσιο. Το ίδιο έτος χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Ακολούθως έλαβε και το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου.

Διετέλεσε Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Από το 1989 έως και την εις Επίσκοπον εκλογή του υπήρξε υπεύθυνος του Γραφείου Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη.

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου του 2004, μνήμη του Αποστόλου Θωμά, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2004, μνήμη των αγίων μαρτύρων Ευλαμπίου και Ευλαμπίας, εχειροτονήθη Επίσκοπος εις τον Καθεδρικό Ναό Αθηνών.

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2004, Σύναξη πάντων των εν Νεαπόλει αγίων Μαρτύρων, ενεθρονίσθη εις τον Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως.

 

MHTROPOLITHS_BARNABAS_ARGOS1

MHTROPOLITHS_BARNABAS_ARGOS3

MHTROPOLITHS_BARNABAS_ARGOS2

MHTROPOLITHS_BARNABAS_ARGOS11

MHTROPOLITHS_BARNABAS_ARGOS10

MHTROPOLITHS_BARNABAS_ARGOS9

MHTROPOLITHS_BARNABAS_ARGOS8

MHTROPOLITHS_BARNABAS_ARGOS7

MHTROPOLITHS_BARNABAS_ARGOS6

MHTROPOLITHS_BARNABAS_ARGOS5

MHTROPOLITHS_BARNABAS_ARGOS4

MHTROPOLITHS_BARNABAS_ARGOS12

MHTROPOLITHS_BARNABAS_ARGOS13 (1)

MHTROPOLITHS_BARNABAS_ARGOS18

MHTROPOLITHS_BARNABAS_ARGOS17

MHTROPOLITHS_BARNABAS_ARGOS16

MHTROPOLITHS_BARNABAS_ARGOS15

MHTROPOLITHS_BARNABAS_ARGOS14

MHTROPOLITHS_BARNABAS_ARGOS19

 

 

Πηγή:PHOTO STUDIO B&G -Ευάγγελος Μπουγιώτης