Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Πώς θα μάθεις το σκυλάκι σου να κοιμάται μόνο και ήσυχο;

10 Ιουλίου 2014

Πώς θα μάθεις το σκυλάκι σου να κοιμάται μόνο και ήσυχο;

skylaki-ipop.gr_

Η πρώτη νύχτα με το σκυλάκι σου έρχεται… Το πήρες μόλις σήμερα και από την ώρα εκείνη το έχεις στην αγκαλιά σου και παίζεις μαζί του! Έτσι, το σκυλάκι σου είναι ήρεμο και μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει τον περίεργο εαυτό του. Όχι όσο καλό και αν είναι θα αλλάξει! Το πρώτο σας βράδυ είναι κοντά και προβλέπεται να είναι μεγάλο.

Το σκυλάκι σου όταν θα νιώσει πως το αφήνεις μόνο θα αρχίσει τα παράπονα! Θα κλαίει, θα σε κοιτάει με τα γλυκά του ματάκια και θα σε ικετεύει να το πάρεις αγκαλιά. Το ξέρουμε πως θα λυγίσεις αλλά θα πρέπει να δείξεις τον αλώβητο χαρακτήρα σου για να μάθεις το «παιδί» σου να κοιμάται μόνο και χωρίς παράπονα.

Τι να κάνεις στο σκυλάκι σου για να ηρεμήσει;

  1. Όσο υψηλή και αν είναι η θερμοκρασία της εποχής επειδή το σκυλάκι σου είναι μικρό θα φοβάται, θα κρυώνει και θα τρέμει. Έτσι, καλό θα ήταν να το βάλεις στα ζεστά και να χρησιμοποιήσεις μια μικρή παλιά κουβερτούλα σου για να το σκεπάσεις.
  2. Βάλε κοντά του ένα ρολόι που κάνει θόρυβο. Σίγουρα θα του λείπει η μανούλα του και ο χτύπος της καρδιάς της. Στο άκουσμα του τικ τακ του ρολογιού θα μπερδεύεται, θα την νιώθει κοντά του και θα είναι πιο ήρεμο.
  3. Φρόντισε πριν το βάλεις για ύπνο να έχει κάνει την ανάγκη του γιατί αλλιώς θα λερώσει το κρεβατάκι του και θα καθαρίζεις συνεχώς!
  4. Όταν θα αρχίσει τις πρώτες γκρίνιες, κάνε πως δε το ακούς… Αν σταματήσει είσαι τυχερός-η! Αν όχι μην λυγίσεις  αμέσως, γιατί μετά θα το χρησιμοποιεί σαν κόλπο να σε φέρει κοντά του.
  5. Δώσε το κάτι να παίξει και να ασχολείται. Ένα μικρό παιχνίδι ή ένα κόκαλο είναι η τέλεια επιλογή.

Πηγή:  ipop.gr