Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Βγάλε κόκκινη κάρτα στα μυρμήγκια

11 Ιουλίου 2014

Βγάλε κόκκινη κάρτα στα μυρμήγκια

murmigia-ipop.gr_

Το καλοκαίρι μπήκε ενεργά και οι παράξενοι επισκέπτες, δηλαδή τα μυρμήγκια επισκέφτηκαν εκτός από τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σου και τους εσωτερικούς.

Τα βλέπεις να κάνουν παρέλαση στον πάγκο της κουζίνας, να σκαρφαλώνουν στα φρούτα που έχεις στο καλάθι που σου πήρε η μαμά σου πάνω στο τραπέζι και να κάνουν βουτιές στον νεροχύτη. Δεν σου κάνουν κακό αλλά μόνο και μόνο η παρουσία τους σε κάνει να σιχαίνεσαι τα σημεία που πάτησαν.

Πώς μπορείς, λοιπόν, να διώξεις τα μυρμήγκια με φυσικό τρόπο;

  1. Άπλωσε βαζελίνη στα σημεία που περνούν συνήθως. Στην επόμενη βόλτα τους τα μυρμήγκια θα κολλήσουν πάνω της και δεν θα μπορούν να δραπετεύσουν.
  2. Ρίξε αλάτι στις περιοχές που κατασκηνώνουν, μόλις το γευτούν να πεθάνουν ομαδικά.
  3. Αν βρεις τις φωλιές τους ρίξε μέσα τριμμένο πιπέρι. Μόνο και μόνο στην μυρωδιά του τα μυρμήγκια θα ψοφήσουν και έτσι θα τα ξεφορτωθείς. Σκέπασε αμέσως την τρύπα που έκαναν για να μην έχεις νέους επισκέπτες μετά από καιρό.
  4. Στύψε λεμόνι και ρίξε το στις χαραμάδες που συνήθως βολτάρουν. Η όξινη γεύση και οσμή του θα τα απωθήσει.
  5. Φτιάξε ένα μείγμα με ίση ποσότητα νερού και λευκού ξυδιού και ψέκασε τις περιοχές που τα έχεις δει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα μυρμήγκια θα αλλάξουν δρόμο και θα πάνε προς άλλη κατεύθυνση.
  6. Τρίξε κιμωλίες και ρίξε το μείγμα τους πάνω στα φυτά του κήπου σου! Έτσι θα απομακρύνεις τα μυρμήγκια και από τα φυτά.
  7. Βάλε φλούδες αγγουριού κοντά στα σημεία που τα βλέπεις να πηγαίνουν περισσότερο!

Πηγή:  ipop.gr