Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

​To όνoμα τoυ ήρωα Aνδρέα Iωαννίδη πήρε τo Διoικητήριo

11 Ιουλίου 2014

​To όνoμα τoυ ήρωα Aνδρέα Iωαννίδη πήρε τo Διoικητήριo

ffa5995d181a68f34f12d434de180904_L

Το όνομα του Αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη, ο οποίος σκοτώθηκε στην έκρηξη της 11ης Ιουλίου 2011, στο Μαρί, φέρει από σήμερα το Διοικητήριο της Διοίκησης Ναυτικού, στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης».
Η τελετή ονομασίας του Διοικητηρίου εις μνήμην του Αρχιπλοίαρχου Ανδρέα Ιωαννίδη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, παρουσία του Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη.
“Τρία χρόνια μετά από την αποφράδα μέρα της τραγικής εκείνης έκρηξης, με αυτή τη σεμνή τελετή και τη συμβολική κίνηση της ονομασίας του Διοικητηρίου της Ναυτικής Βάσης εις μνήμη του, σφραγίζουμε για πάντα το όνομά του για να μας θυμίζει την έννοια του χρέους και του καθήκοντος” επεσήμανε σε χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.
“Στο χώρο αυτό, όπου ο Αρχιπλοίαρχος Ιωαννίδης άφησε ζωντανή τη σφραγίδα του, η ιστορία θα τον μνημονεύει πάντα ως τον ηγέτη, που μπαίνει πρώτος στη μάχη και φεύγει πάντα τελευταίος, ως τον καπετάνιο που δεν εγκαταλείπει ποτέ το πλοίο του. Θα μνημονεύεται ως ήρωας ο Ανδρέας Ιωαννίδης. Και σήμερα, είναι αλήθεια έχουμε ανάγκη από ήρωες γιατί όσο ποτέ άλλοτε έχουμε ανάγκη από πρότυπα. Πρότυπα ανδρείας, ανιδιοτέλειας και αλτρουισμού” είπε.
Ο Υπουργός εξέφρασε τη μεγάλη ευγνωμοσύνη της πολιτείας προς τους γονείς, τη σύζυγο του Αρχιπλοίαρχου Μαρία Ιωαννίδου και τα παιδιά του Νικόλα, Κυριακή και Χριστόφορο, τονίζοντας “την ύψιστη περηφάνια που αισθανόμαστε όλοι για την θυσία του δικού τους ανθρώπου”.
Απευθυνόμενος στο Διοικητή, τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς και τους ναύτες, ο Υπουργός τους κάλεσε να ακολουθήσουν τις αξίες και τις αρχές που υπηρέτησε ο Ανδρέας Ιωαννίδης, με μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό και το εθνικό συμφέρον.
 

Πηγή: cytoday.eu