Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

4χρονα δίνουν αυτό το τεστ για να μπουν στα “ελίτ” νηπιαγωγεία της Νέας Υόρκης!

11 Ιουλίου 2014

4χρονα δίνουν αυτό το τεστ για να μπουν στα “ελίτ” νηπιαγωγεία της Νέας Υόρκης!

test4xrona

Η αξιολόγηση θα γίνεται σε ένα iPad! Κάντε το τεστ για να δούμε αν περνάτε!

Οι περισσότεροι ερευνητές στον τομέα της παιδικής ανάπτυξης, συμφωνούν ότι τα μυαλά των παιδιών στο νηπιαγωγείο είναι πάρα πολύ ανώριμα για να κριθούν.

Η SallyShaywitz, συγγραφέας του «Ξεπερνώντας τη Δυσλεξία», είναι στη μέση μιας μελέτης που διαρκεί εδώ και δεκαετίες – και εξετάζει την ανάπτυξη της ανάγνωσης στα παιδιά.

Λέει ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα σχετικά με την ανάγνωση των παιδιών που έχει συλλέξει από την πρώτη δημοτικού, επειδή “απλά δεν είναι σταθερά”. “Ένας νεαρός εγκέφαλος είναι σαν ένας κινούμενος στόχος. Δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν να έχουν ωριμάσει.”

Παρόλα αυτά, και παρά τις αντιρρήσεις πολλών ειδικών επάνω στο θέμα, τα 4χρονα καλούνται να δώσουν τεστ για να μπουν στα καλύτερα …νηπιαγωγεία της χώρας. Μάλιστα, από συγκεκριμένο νηπιαγωγείο δήλωσαν πως ανάμεσα στις δραστηριότητες, εισήχθηκαν και δοκιμασίες με το iPad εδώ και 2 χρόνια!

Τα νέα δε τεστ είναι τόσο δύσκολα που θα μπορούσαν να φέρουν ακόμα και ενήλικες σε δύσκολη θέση.

Κάντε το τεστ:

Test Yourself

Are you smart enough to get into private kindergarten? Take this test from Bright Kids NYC and find out how you fare on AABL practice questions.

 

Πηγή: http://www.cytoday.eu/index.php?id=357&nid=2855239