Γενικά Θέματα

«Η ζωοφιλία των αγίων και η αγιοφιλία των ζώων»

12 Ιουλίου 2014

«Η ζωοφιλία των αγίων και η αγιοφιλία των ζώων»

Amazon

Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΚΑΝΕΙ ΥΠΑΚΟΗ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΡΦΥΡΙΟ

Κάποιος επισκέπτης έφθασε μια ημέρα στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου και ρωτούσε να μάθη, πώς μπορούσε να συναντήση τον Γέροντα Παϊσιο.

Ο μοναχός , που είχε το διακόνημα του Πορτάρη, μαθαίνοντας ότι ο επισκέπτης ερχόταν από την Αθήνα τον ρώτησε εάν εγνώριζε τον Γέροντα Πορφύριο.

Ο επισκέπτης του απήντησε καταφατικά και τότε ο μοναχός του είπε:

-Γιατί έκανες τότε τον κόπο να έρθης έως εδώ αφού εκεί δια του Πατρός Πορφυρίου μιλά ο Θεός;

-Πάτερ του απήντησε εκείνος , πήγα στον Γέροντα Πορφύριο και όταν μπήκα στο κελλί του , τον είδα άρρωστο και ξαπλωμένο στο κρεββάτι του. Του είπα πως είχα ένα πρόβλημα και ότι είχα πάει να τον συμβουλευτώ για να μου πεί τί να κάνω. Τότε ο Γέροντας έκανε το εξής:

Μέσα στο κελλί του είχε έναν παπαγάλο ο οποίος πετούσε από έπιπλο σε έπιπλο. Έκανε με το χέρι του μια κίνηση και διέταξε το πουλί να μπεί μέσα στο κλουβί του.

Πράγματι ο Παπαγάλος μπήκε στο κλουβί του και μας κοιτούσε από εκεί.

Ο Γέροντας τότε γύρισε προς το μέρος μου και με τόνο κάπως αυστηρό μου είπε : « Είδες παιδάκι μου ; Ο Παπαγάλος όταν του είπα να μπεί στο κλουβί, έκανε υπακοή και μπήκε. Εσύ όμως δεν έχεις διάθεση να υπακούσεις σε ό,τι και να σου πώ , γι΄ αυτό κι εγώ δεν μπορώ να σου πω τίποτα απολύτως.»

Από το Βιβλίο:

«Η ΖΩΟΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΑΙ Η ΑΓΙΟΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» ΣΙΜΩΝΟΣ ΜΟΝΑΧΟΥ,

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ

*Το κείμενο δημοσιεύεται για πρώτη φορά στο διαδίκτυο και είναι ευγενική παραχώρηση της εκδότριας και φίλης του ιστολογίου, κ. Σοφίας Ορφανίδου, την οποία θερμά ευχαριστούμε.

Πηγές: ΦΩΤΟ:proskynitis.blogspot.gr-agiopneymatika.blogspot.gr-  hristospanagia3.blogspot.gr