Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Κολοκυθοανθοί με μυζήθρα

13 Ιουλίου 2014

Κολοκυθοανθοί με μυζήθρα

p1140296

Υλικά 

20 ανθοί ¾ μαλακή,

γλυκιά μυζήθρα

2 με 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο ( δεν βάζουμε πάρα πολύ δυόσμο, για να μην πικρήσει)

μαύρο πιππέρι

1 κούπα αλεύρι

  2 κούπες χλιαρό νερό

½ φλυτζάνι ελαιόλαδο

1 αυγό προαιρετικά  

Οδηγίες:

Παίρνουμε τους ανθούς και τους πλένουμε.

Σε ένα μπωλ, βάζουμε την μυζήθρα μας με το λάδι και τη ζυμώνουμε.

Προσθέτουμε το πιππέρι μας και τον δυόσμο. Γεμίζουμε τους ανθούς με τη μυζήθρα και τους κλείνουμε.

Σε μια λεκανίτσα, ανακατεύουμε το αλεύρι με το χλιαρό νερό εώς ότου γίνει ένας ωραίος χυλός.

Αν θέλουμε προσθέτουμε και ένα αυγό στο χυλό και οπωσδήποτε τον αλατίζουμε.

Βουτάμε τους ανθούς στο χυλό και τους τηγφανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.

Τους σερβίρουμε με μαύρο πιππεράκι.

Πηγή:   kalyterizoi.gr