Άγιοι - Πατέρες - ΓέροντεςΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Ηγούμενος Εφραίμ: ”Ο Γέροντας Μωυσής εξέφραζε τις θέσεις των πατέρων”

15 Ιουλίου 2014

Ηγούμενος Εφραίμ: ”Ο Γέροντας Μωυσής εξέφραζε τις θέσεις των πατέρων”

moisis

Λίγες ημέρες πέρασαν μετά τον αδόκητο χαμό του γέροντος Μωυσή του Αγιορείτη. Τον γνώριζα και τον εκτιμούσα προσωπικά.

 

Παντοτέ με υποδεχόταν με ένα γαλήνιο χαμόγελο που με ανέπαυε. Έτρεφα ιδιαίτερη συμπάθεια στον γέροντα Μωυσή.

Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να μιλήσω μαζί του, στο Επισκοπείο της Ι.Μ. Καστορίας μόλις πέντε ημέρες πριν από την κοίμησή του.

Ο Γέροντας αν και στο κρεβάτι του πόνου μου ζήτησε τότε να γράψω για δύο νέους Αγίους στην Romfea.gr αλλά και ευχαριστίες προς τον Ηγούμενο Εφραίμ.

Τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές θυμάμαι την πνευματική και υλική στήριξη που παρείχε η Μονή Βατοπαιδίου στον γέροντα, σε όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας του.

Γί αυτή τη στήριξη και ο υποτακτικός του γέροντα Μωυσή, π. Χρυσόστομος εξέφρασε δημοσίως την ευγνωμοσύνη του προς τον Ηγούμενο Εφραίμ και την Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

Ο Ηγούμενος Γέροντας Εφραίμ μιλώντας στην τράπεζα μετά το μνημόσυνο του γέροντος Μωυσή, τόνισε ότι ο Γέροντας Μωυσής είχε σωστές θεολογικές σκέψεις, ήταν ένας λόγιος άνθρωπος, ο οποίος εξέφραζε απόλυτα τις πατερικές θέσεις.

Μιλώντας για την προσωπικότητα του ο Ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου τόνισε πως ο Γέροντας Μωυσής ήταν πιστός με απλότητα και ευλαβής, ενώ υπογράμμισε ιδιαίτερως την έρευνα του στους Αγιορείτες Αγίους.

Σε λίγες ημέρες η Romfea.gr θα δημοσιεύσει αποκλειστικά και δύο ανέκδοτα χειρόγραφα του μακαριστού Γέροντος Μωυσή του Αγιορείτου.

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Πηγή: romfea.gr