Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Μεσογαίας Νικόλαος: ”Τα ιερά λείψανα κρύβουν τη μυστική χάρη των Αγίων” (ΦΩΤΟ)

16 Ιουλίου 2014

Μεσογαίας Νικόλαος: ”Τα ιερά λείψανα κρύβουν τη μυστική χάρη των Αγίων” (ΦΩΤΟ)

pro-1

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 15 Ιουλίου, η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία στο Ιερό προσκύνημα της Αγίας Μαρίνης Αλυκού Κρωπίας.

Την τιμία κάρα του Οσίου Δαυίδ μετέφερε στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ Γέροντας Γαβριήλ.

Στα προπύλαια του Ναού την τιμία καρά υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Αλέξιος (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας).

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μεσογαίας προσκύνησε την τιμία καρά και την μετέφερε στο μέσω του Ιερού Ναού προς προσκύνηση των πιστών.

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Καρθαγένης για την παρουσία του, καθώς και τον Ηγούμενο Γέροντα Γαβριήλ για την μεταφορά της τιμίας κάρας του Οσίου Δαυίδ.

Με αφορμή την μεταφορά της τιμίας καράς ο Μητροπολίτης Μεσογαίας αναφέρθηκε στην σημασία των ιερών λειψάνων, τονίζοντας ότι “εάν ένα μοναστήρια πιάσει φωτιά οι μοναχοί δεν θα σώσουν την βιβλιοθήκη, ούτε τα κειμήλια αλλά τα ιερά λείψανα των αγίων.”

“Οι βιβλιοθήκες κρύβουν σοφία, τα όμορφα κτίρια κρύβουν την ευγένια της τέχνης, τα ιερά λείψανα κρύβουν πλούσια τη μυστική χάρη των αγίων και του Θεού στη ζωή μας”, πρόσθεσε σε άλλο σημείο ο κ. Νικόλαος.

Τον λόγο αμέσως μετά έλαβε ο Ηγούμενος Γαβριήλ ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Δαυίδ και ιδιαίτερα στην υπακοή του, ενώ τόνισε ότι πολλές φορές στην ιστορία της Εκκλησίας πίσω από μεγάλους αγίους κρύβονταν μεγάλοι γονείς.

Τέλος ακολούθησε ιερά παράκληση στον Όσιο Δαυίδ την οποία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, παρουσία εκατοντάδων πιστών οι οποίοι κατέκλησαν τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνας.

kropia-1

kropia-2

kropia-3

kropia-4

kropia-5

kropia-6

kropia-7

kropia-8

kropia-9

kropia-10

kropia-11

kropia-12

kropia-13

kropia-14

kropia-15

kropia-16

kropia-17

kropia-18

kropia-19

kropia-20

kropia-21

kropia-22

kropia-23

kropia-24

kropia-25

kropia-26

kropia-27

kropia-28

kropia-29

kropia-30

kropia-31

kropia-32

kropia-33

kropia-34

kropia-35

kropia-36

kropia-37

kropia-38

kropia-39

kropia-40

kropia-41

Αθανάσιος Θανόπουλος

Πηγή: Romfea.gr