Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Μνημόσυνο μακαριστού Γέροντος Γεωργίου Καψάνη (ΦΩΤΟ)

16 Ιουλίου 2014

Μνημόσυνο μακαριστού Γέροντος Γεωργίου Καψάνη (ΦΩΤΟ)

kapsanis-10

Με κλίμα αγιορειτικής κατάνυξης τελέστηκε πριν από λίγο στην Ιερά Μονή Γρηγορίου το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Προηγουμένου Γέροντος Γεωργίου Καψάνη.

Στο καθολικό της Μονής Γρηγορίου τελέστηκε εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ.

Επίσης συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Λαρίσης Ιγνάτιος, Καστορίας Σεραφείμ, Εδέσσης Ιωήλ, Νεαπόλεως Βαρνάβας, Καρθαγένης Αλέξιος και πλειάδα Ηγουμένων των Ιερών Μονών του Αγίου Όρους.

Το μοναστήρι ήταν κατάμεστο απο Αγιορείτες Μοναχούς και πλήθος πνευματικών τέκνων του αειμνήστου Γέροντος Γεωργίου Καψάνη.

Επιμνημόσυνους λόγους για το ιερό πρόσωπο του μεταστάντος εξεφώνησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Εφραίμ και ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Γρηγορίου Χριστοφόρος.

Τέλος τελέστηκε ιερό τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Γέροντος Γεωργίου, το οποίο τέλεσε ο Μητροπολίτης Προικονήσου Ιωσήφ.

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Ιεράρχες, Ηγούμενοι και πλήθος Αγιορειτών στο μνημόσυνο του γέροντα Γεωργίου Καψάνη

Δεκάδες Αγιορείτες πατέρες παρέστησαν στο τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Προηγουμένου της Ιεράς Μονής Γρηγορίου, Αρχιμανδρίτη Γεωργίου Καψάνη που έγινε σήμερα στο μοναστήρι που υπηρέτησε για περισσότερα από 30 χρόνια.

Οι Μητροπολίτες Λαρίσης Ιγνάτιος, Καστορίας Σεραφείμ, Εδέσσης Ιωήλ, Νεαπόλεως Βαρνάβας, Καρθαγένης Αλέξιος και Ηγουμένοι των Ιερών Μονών του Άθωνα συλλειτούργησαν και ένωσαν τις προσευχές τους στον ύψιστο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού γέροντα και ακαδημαϊκού, χοροστατούντος του μητροπολίτη Προικοννήσου Ιωσήφ.

 

kapsanis-9. kapsanis-8. kapsanis-7
kapsanis-6

kapsanis-5

kapsanis-4

kapsanis-3

kapsanis-2

kapsanis-1

DSCN6416

DSCN6415

DSCN6425

DSCN6421

d33856b8b49ea2af9481c5a4c9c1137e_L

 

Πηγές:  romfea.gr –  agioritikovima.gr