Ειδήσεις και ΑνακοινώσειςΠολυμέσα - Multimedia

AΠOKΛEIΣTIKO: Aνασκαφές στoν Tύμβo για τo μoιραίo NOΡATΛAΣ – Aναζητoύν τα oστά των κoμάντo –

16 Ιουλίου 2014

tymbos

Στο κουφάρι του Ιστορικού Ελληνικού μεταγωγικού αεροπλάνου ΝΟΡΑΤΛΑΣ και τους ηρωικούς καταδρομείς που επέβαιναν στο αεροσκάφος στρέφεται η διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων. Όπως αποκαλύπτει ο ΑΝΤΕΝΝΑ έχει ήδη υποβληθεί αίτημα για την έναρξη ανασκαφών στην περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας όπου κατέπεσε το ΝΟΡΑΤΛΑΣ λόγω των πληγμάτων που δέχτηκε από φίλια πυρά. Στο βίντεο και το ρεπορτάζ του Πέτρου Μελαϊση και δηλώσεις του Εκπροσώπου της Ελληνοκυπριακής πλευράς στην διερευνητική επιτροπή Νέστορα Νέστορος.

Από τις πιο μαύρες σελίδες του 1974. Η πτώση του μοιραίου ΝΟΡΑΤΛΑΣ στις 22 Ιουλίου.

Θάφτηκε στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας μαζί με 29 καταδρομείς και 4 άτομα πλήρωμα που επέβαιναν σε αυτό στην αποστολή που έφερε το όνομα ΝΙΚΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤΕΝΝΑ, μετά απο αίτημα θα πραγματοποιηθούν ανασκαφές για εντοπισμό των Ελλαδιτών κομάντο.

Ο Νέστορας Νέστορος εκπρόσωπος της Ελληνοκυπριακής πλευράς για τους Αγνοουμένους δηλωσε στον ΑΝΤΕΝΝΑ οτι η απόφαση ανήκει στο υπουργικό συμβούλιο.

Οι εκσκαφές θα διεξαχθούν κατόπιν σχετικού αιτήματος.

Η εκταφή στο Τύμβο της Μακεδονίτισσας θα πραγματοποιηθεί απο ομάδα επιστημονικού προσωπικού.Θα συμμετέχουν επίσης 4 Κύπριοι αρχαιολόγοι.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας θα αξιολογηθούν μαρτυρίες και ντοκουμέντα που αναφέρονται στο μεταγωγικό αεροσκάφος ΝΟΡΑΤΛΑΣ.

Γίνεται προσπάθεια να εντοπιστεί συγκεκριμένος χάρτης ή τοπογραφικό που θα προσδιορίζεται ακριβώς που ειναι θαμμένο το μοιραίο αεροπλάνο.

Ζητήθηκε επίσης απο την Εθνική Φρουρά να υποβάλει όλα τα στοχεία που έχει στα αρχεία της απο τη μέρα της μοιραίας πτώσης.

Τη γενική ευθύνη για την ολοκλήρωση των εργασιών θα αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: cytoday.eu