Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

H εκτόξευση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου Λ-sat! (Βίντεο)

16 Ιουλίου 2014

H εκτόξευση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου Λ-sat! (Βίντεο)

article29327_1405244202.w_l

Σε ζωντανή μετάδοση η NASA δείχνει την εκτόξευση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου, του Λ- sat, δημιούργημα νέων Eλλήνων επιστημόνων στη Σίλικον Βάλεϊ.
Σήμερα αναμένεται να γίνει από το Wallops Flight Facility της NASA η εκτόξευση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου! Με βάση το πρόγραμμα επρόκειτο να εκτοξευτεί στις 10 το πρωί, αλλά σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση αναβλήθηκε για τις 19:52 ώρα Ελλάδος. Η εκτόξευση επρόκειτο να γίνει χθες αλλά αναβλήθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών.

upl53c21f6cb9e20

Η ΝASA θα μεταδώσει ζωντανά την εκτόξευση του Λ-sat στο διάστημα του μικρού μεγάθους δορυφόρου που δημιουργήθηκε από ομάδα των Ελλήνων επιστημόνων η οποία εδρεύει στη Σίλικον Βάλεϊ.

Θα εντοπίζει σε πραγματικό χρόνο τις γεωγραφικές συντεταγμένες των ελληνικών εμπορικών πλοίων και θα προσφέρει τη δυνάτοτητα άμεσης επικοινωνίας με τον καπετάνιο. Μεταφέρει ένα νέο επιστημονικό πείραμα, με σκοπό τη μέτρηση της επίδρασης της ακτινοβολίας στο γραφένιο υπό κανονικές συνθήκες σε χαμηλή γήινη τροχιά.

upl53c21fa177f1b

Την ομάδα συνέστησαν δέκα Eλληνες επιστήμονες έως 25 χρόνων με επικεφαλής ερευνητή τον Περικλή Παπαδόπουλο, καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια.

Δείτε εδώ την αντίστροφη αναμέτρηση και την εκτόξευση του Λ – sat.

upl53c221ea188e4

 

 

Πηγή: oladeka.blogspot.gr