Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Τιμές για τους πεσόντες της τουρκικής εισβολής στο Παραλίμνι

21 Ιουλίου 2014

Τιμές για τους πεσόντες της τουρκικής εισβολής στο Παραλίμνι

 

mn Eisvolis 6

Με την τέλεση του καθιερωμένου μνημοσύνου, ο κυπριακός ελληνισμός, τίμησε την Κυριακή 20 Ιουλίου 2014, τους αγωνιστές και πεσόντες κατά την βάρβαρη τουρκική εισβολή του 1974 και καταδίκασε τη συνεχιζόμενη κατοχή του ενός τρίτου της πατρίδας μας, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί για την απελευθέρωση και την επανένωση της νήσου μας.

Στο Παραλίμνι επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν ο Μητροπολιτικός ιερός ναός του αγίου Γεωργίου, όπου τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο προϊσταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας – Αμμοχώστου κ. Βασιλείου και αναπέμφθηκε δέηση για την διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο έντιμος Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γεώργιος Λακκοτρύπης, ο οποίος εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο στην παρουσία των Δημοτικών Αρχών, Βουλευτών, Στρατιωτικών και Αστυνομικών αρχών.
«Οι οικονομικές δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν πρέπει και δεν πρόκειται να λυγίσουν την βούληση μας για δικαίωση», υπογράμμισε ο κ. Λακκοτρύπης, σημειώνοντας ότι «το κυπριακό παραμένει πάντοτε η κύρια εθνική μας προτεραιότητα».

«Τα 40 χρόνια διαμελισμού του λαού και της πατρίδας μας, απόρροια της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής είναι πραγματικά πάρα πολλά», πρόσθεσε.
Ο Υπουργός Ενέργειας επεσήμανε, τέλος, ότι «μόνο με την δικαίωση του αγώνα μας θα δικαιωθεί και η θυσία των πεσόντων αδελφών μας κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974. Τούτος είναι και ο μοναδικός τρόπος για να τελέσουμε και γι’ αυτούς το καλύτερο μνημόσυνο».

Μετά το τέλος της Θείας λειτουργίας και του Μνημοσύνου ακολούθησε Τρισάγιο και Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Παραλιμνιτών, στην πλατεία του αγίου Γεωργίου.

mn Eisvolis 1

mn Eisvolis 3

mn Eisvolis 5

mn Eisvolis 4

mn Eisvolis 2

 

Λουκάς Α. Παναγιώτου

Πηγή: maistorcy.blogspot.de