Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Τα νερά της Πάτμου σε μία έκθεση

22 Ιουλίου 2014

Τα νερά της Πάτμου σε μία έκθεση

Solveigh Kaehler

Solveigh Kaehler

Το φυσικό τοπίο του νησιού έχει την τιμητική του σε μία πληθωρική εικαστική παρουσίαση.

Τη λειψυδρία του νησιού της Πάτμου έρχεται να καλύψει νοερά μία ομαδική έκθεση αφιερωμένη στο νερό σε όλες τις μορφές του. Από τη θάλασσα και την ελευθερία αισθήσεων που χαρίζει στους επισκέπτες του νησιού, μέχρι το γλυκό νερό και τη ζωοδότρα δύναμή του, η έκθεση «Νερό» εστιάζει στη δύναμη και τη σημαντικότητά του στη ζωή των ανθρώπων μέσα από τα έργα 25 ζωγράφων και 15 φωτογράφων, καλλιτεχνών που είναι εξοικειωμένοι με το νησί και το έχουν αγαπήσει, ο καθένας για τους λόγους του. Μαζί με τα έργα της έκθεσης, θα υπάρχει και ένα μικρό τμήμα με αρχειακό και τεκμηριωτικό υλικό με φωτογραφίες από τη θαλάσσια ζωή της Πάτμου, μνημεία και τελετές του νησιού που σχετίζονται με το νερό, καθώς και άλλες εικόνες και κείμενα που αναφέρονται στην κατανάλωση και τη διαχείριση του νερού στην Πάτμο από το παρελθόν μέχρι σήμερα. Μουσικές βραδιές με παραδοσιακά τραγούδια και σχετική θεματολογία, αφηγήσεις παραμυθιών και εικαστικά εκπαιδευτικά προγράμματα μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθούν επίσης σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Η έκθεση «Νερό | Water» θα πραγματοποιηθεί στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο της Χώρας στην Πάτμο (3-24 Αυγούστου) σε επιμέλεια της ιστορικού της τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα. Τα έργα θα είναι προς πώληση και τα έσοδα θα μοιραστούν ανάμεσα στους καλλιτέχνες και στην ομάδα των Εθελοντών Δυτών της Πάτμου, οι οποίοι φροντίζουν αφιλοκερδώς τον βυθό της θάλασσας και τις ακτές της Πάτμου.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ηώ Αγγελή, Αλέξης Βερούκας, Νανά Βέττα, Σώζος Βοργιάς, Χρήστος Βουγιουκλής, James Brown, Robert McCabe, Πανορμίτης Γαμπιεράκης, Ζωή Γαμπιεράκη, Βανέσσα Γερουλάνου, Σπύρος Γιαμαίος, Βαγγέλης Γκόκας, Βαλεντίνα Γρύλλη-Χάσκου, Μαρία Ευστρατίου, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Αλεξάνδρα Θεοδωρίδου, Γιώργος Κάβουρας, Solveigh Kaehler, Καλλιόπη Καρβούνη, Μαρίνα Καρέλλα, Βαρβάρα Λιακουνάκου, Μοναχή Κασσιανή Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού, Βασίλης Κυπραίος, Holly Lueders, Αλέξανδρος Μαλαγάρης, Δέσποινα Μελιανού, Γιάννης Μιχαηλίδης, Μίλτος Μιχαηλίδης, Στέφανος Δασκαλάκης, Αντώνης Δήμας,  Κατερίνα Μουράτη, Κωστής Μπιτζάνης, Χριστίνα Νάκου, Ηλίας Νόκας, Πέτρος Ξύνας, Λένα Οικονομίδου, Θεοδόσης Παππάς, Γιάννης Πασχαλίδης, Μανώλης Πέντες, Πλάτων Ριβέλλης, Πάνος Ροζάκης, Κωνσταντίνος Σταμπούλης, John Stefanidis, Νίκος Στεφάνου, Cyril Tricaud, Venetia Young, Αλέκος Φασιανός, Φίλιππος Φωτιάδης.

Ζωή Γαμπιεράκη

Ζωή Γαμπιεράκη

Γιάννης Μιχαηλίδης

Γιάννης Μιχαηλίδης

Κωστής Μπιτζάνης

Κωστής Μπιτζάνης

Χρήστος Βουγιουκλής

Χρήστος Βουγιουκλής

Πάνος Ροζάκης

Πάνος Ροζάκης

Ειρήνη Ηλιοπούλου

Ειρήνη Ηλιοπούλου

Πλάτων Ριβέλλης

Πλάτων Ριβέλλης

Καλλιόπη Καρβούνη

Καλλιόπη Καρβούνη

Venetia Young

Venetia Young

Γ. Α.

Info

03 Αυγούστου 2014
Έως 24 Αυγούστου 2014. «Νερό | Water». Δημοτικό Σχολείο Χώρας Πάτμου. Διοργάνωση: Patmos Habitats / Επιμέλεια: Ελισάβετ Πλέσσα.

Πηγή:  tospirto.net