Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Η εορτή της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

23 Ιουλίου 2014

Η εορτή της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στα Χανιά (ΦΩΤΟ)

xan1

Πανηγυρικά και με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε στον ομώνυμο ιστορικό ναό της πόλεως μας, η μνήμη της Ισαποστόλου και Μυροφόρου Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014.

Στον Μέγα πανηγυρικό Εσπερινό που πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, ακούστηκαν στο κήρυγμα του λόγια αληθινά για την αφοσιωμένη αυτή και πιστή μαθήτρια του Κυρίου μας.

Μία αφοσίωση χωρίς εγωπάθειες, χωρίς προβολές χωρίς συμφέροντα. Ένα σεμνό παράδειγμα γυναικείας αφοσιώσεως που φθάνει. όπως ανέφερε ο Πρωτοσύγκελλος, στην αυταπάρνηση και στον ηρωισμό.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού και συμπροσευχουμένων πλήθους κληρικών και κόσμου.

Οι Άγιοι, όπως και η Αγία Μαρία η Μαγδαληνή που τιμούμε σήμερα, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του, δεν έχουν πάρει όλη την δόξα που τους επιφυλάσσει ο Θεός, αλλά περιμένουν και εμάς.

Πότε; Κανείς μας δεν γνωρίζει ούτε πότε θα έρθει η τελευταία στιγμή της ζωής του, αλλά ούτε και πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία.

Αυτό είναι καθαρά έργο του Θεού ο Οποίος θα δώσει την εξουσία στον Υιό Του για να κρίνει τον κόσμο.

Εφημέριος στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής είναι ο άξιος Πρωτ. Νικόλαος Χαροκοπάκης ο οποίος διακονεί με ζήλο και αυθεντικότητα το Ιερό αυτό Προσκύνημα της πόλεως μας.

xan2a

xan2

xan13

xan12

xan11

xan10

xan9

xan8

xan7

xan6

xan5

xan4

xan3

Πηγές: Ι.Μ. Κυδωνίας –  romfea.gr